Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουκέτες έπληξαν αμερικανική βάση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Ρουκέτες έπληξαν αμερικανική βάση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
Σε στρατιωτική βάση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία
(upd) Ρουκέτες έπληξαν βάση του υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικού συνασπισμού στη Βαγδάτη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16/2 , χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα, δήλωσε εκπρόσωπος του συνασπισμού.
Η επίθεση έγινε πριν το ξημέρωμα με «μικρές ρουκέτες» και δεν προκάλεσε θύματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της συνασπισμού σε ανακοίνωση στο Twitter, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Όπως ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός, τρεις ρουκέτες Κατιούσα έπληξαν τη λεγόμενη Πράσινη Ζώνη,  όπου βρίσκονται η αμερικανική πρεσβεία, άλλες ξένες αποστολές και κτίρια της ιρακινής κυβέρνησης, ενώ μία τέταρτη ρουκέτα έπληξε κοντινή βάση επιμελητείας για ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters δήλωσε ότι ρουκέτες έπληξαν τη νύχτα του Σαββάτου 15/2 προς Κυριακή 16/2 στρατιωτική βάση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη λεγόμενη Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, όπου εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Βαγδάτης που ακολουθήθηκαν από υπέρπτηση αεροσκάφους και σειρήνες.
Σε δηλώσεις του στο reuters ο αμερικανός στρατιωτικός δεν διευκρίνισε αν οι ρουκέτες προκάλεσαν θύματα ή υλικές ζημιές.
Πάντως, επρόκειτο για τη 19η επίθεση εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων, βάσεων και συμφερόντων σε τέσσερις μήνες στο Ιράκ, τουλάχιστον σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ωστόσο,δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για καμία από τις επιθέσεις που έχουν καταγραφεί από τις 28 Οκτωβρίου, ενώ η Ουάσινγκτον κατηγορεί ωςε υπεύθυνες ένοπλες φιλοϊρανικές παρατάξεις.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 15/2 μια από τις πιο ριζοσπαστικές φιλοϊρανικές οργανώσεις του Ιράκ, η Νουτζάμπα, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι «αποφάσισε να αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας (του Ιράκ) και για να δοθεί απάντηση στις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής», προσθέτοντας πως «είμαστε πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεστε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης