Σκουρλέτης: Εφαλτήριο για μια νέα δυναμική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ ο απολογισμός

Σκουρλέτης: Εφαλτήριο για μια νέα δυναμική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ ο απολογισμός
Τι ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
«Το κείμενο του απολογισμού, η αποτίμηση της προηγούμενης περιόδου, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα δυναμική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ , Π. Σκουρλέτης, μιλώντας  στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες.
Όπως σημείωσε, έτσι χτίζεται η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη με την κοινωνία.
Υπογράμμισε ακόμη πως «η αποτίμηση του έργου μας αποτελεί οδηγό για την επικαιροποίηση της προγραμματικής μας πρότασης».
 «Μέσα από αυτή τη βαθιά πολιτική διαδικασία διαμορφώνουμε ένα αλλά παράδειγμα πολιτικής δράσης, ένα άλλο μοντέλο πολιτικής σχέσης με τα μέλη, τους φίλους, την κοινωνία πέρα από τα στερεότυπα των κατεστημένων κομμάτων», πρόσθεσε και τόνισε ότι έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, «χάσαμε χρόνο, κάποιοι το φοβήθηκαν κακώς, χάσαμε χρόνο, ενώ παντού ο κόσμος στις συγκεντρώσεις μας το ζήταγε επίμονα».
Ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επεσήμανε ότι «το προηγούμενο διάστημα με δίκη μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας, ανακαλύψαμε εσωτερικούς εχθρούς, υπερασπιστές της διεύρυνσης και υπονομευτές της, γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές στον Τύπο αποφεύγοντας τον ανοιχτό διάλογο», «φτιάξαμε μια καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε. Για ποιους λόγους άραγε;».
«Τη διεύρυνση όμως την υπηρετήσαμε όλοι μαζί από ‪2012‬.
Οι ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε το τελευταίο δεν τις πήραμε για πλάκα...», συμπλήρωσε και σημείωσε πως «σήμερα φαίνεται πως δεν έχουμε στρατηγικές διάφορες ανάμεσα μας, έχουμε ενδεχομένως διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους ζητήματα».
Επιπλέον, ανέφερε ότι η κρίση του κομματικού φαινομένου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με μοιρολατρική αποδοχή της κατάστασης.
«Η στάση της δικής μας Αριστεράς έναντι των θεσμών είναι προσπάθεια εξυγίανσης τους με κανόνες, σεβασμό στη δημοκρατία και αξιοκρατία», ανέφερε.
Υπογράμμισε τέλος, ο κ. Σκουρλέτης ότι θεωρεί λάθος «την άποψη που υποστηρίζει πως το κόμμα ταυτίζεται με την έννοια της παράταξης ή του κινήματος προωθώντας μια αντίληψη ηγεμονισμού επιζήμια ως προς τη στρατηγική μας άποψη περί ισότιμων προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών με σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS