Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): «Πολύ επιθετικά» και ορθά τα μέτρα της Κίνας για το σοκ του κορωνοϊού

Georgieva (ΔΝΤ): «Πολύ επιθετικά» και ορθά τα μέτρα της Κίνας για το σοκ του κορωνοϊού
Πρόωρο να εκτιμήσει κανείς τις συνέπειες της επιδημίας στην παγκόσμια οικονομία, σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ
Το σοκ, που προκαλεί ο κορωνοϊός στην παγκόσμια οικονομία, δυσχεραίνει περαιτέρω τις προοπτικές για μία εντονότερη παγκόσμια ανάπτυξη, εκτίμησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva.
Αν και είπε ότι είναι πρόωρο να εκτιμήσει γενικότερα το οικονομικό σοκ του κορωνοϊού, επαίνεσε την Κίνα για τα «πολύ επιθετικά» μέτρα της  να περιορίσει τον αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένης της εισροής ρευστότητας και κινήτρων στις πληγείσες περιοχές.
«Αυτό που λείπει είναι μια πιο επιθετική προσέγγιση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε η Georgieva μιλώντας στο Bloomberg.
Καθώς ο αντίκτυπος του covid -19  προκαλεί πανικό σε όλες τις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι περισσότερες μεγάλες κεντρικές τράπεζες είναι σε επιφυλακή, αλλά δεν έχουν ακόμη υποδείξει ότι σχεδιάζουν μία πολιτική νομισματικής χαλάρωσης.
Ακόμα και πριν ξεκινήσει η έκταση της επιδημίας στην Κίνα, το ΔΝΤ προέβλεπε πως η παγκόσμια οικονομία θα ενισχυθεί το 2020 με ελαφρώς ασθενέστερο ρυθμό από ό, τι προβλεπόταν ενόψει των απειλών που σχετίζονται με το εμπόριο και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Η Georgieva επανέλαβε ότι, χρειάζεται μία συγχρονισμένη παγκόσμια απάντηση στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.
Πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι, θα υπάρξει σχετικά σύντομα μία πιο συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης