Τελευταία Νέα
Διεθνή

Middelberg: Στη Γερμανία η διαχείριση της βοήθειας στους πρόσφυγες για να βελτιωθούν οι συνθήκες

Middelberg: Στη Γερμανία η διαχείριση της βοήθειας στους πρόσφυγες για να βελτιωθούν οι συνθήκες
Η Γερμανία έστειλε βοήθεια υψους 1,56 εκ ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019 για τους πρόσφυγες στα νησιά η οποία παραμένει «πακεταρισμένη» στην ηπειρωτική χώρα
Αντιμέτωπος με σκληρή κριτική αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στο γιατί η γερμανική βοήθεια ύψους 1,56 εκατ ευρώ προς τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, είναι ακόμη «πακεταρισμένη».
Πρόκειται για βοήθεια που έστειλε η Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2019 προς τους πρόσφυγες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα νησιά και η οποία παραμένει ακόμη «πακεταρισμένη» στην ηπειρωτική χώρα.
Είναι προμήθειες από αποθέματα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) που δεν τα χρειάζονται άλλο οι αρμόδιες αρχές. Μεταξύ άλλων 5.000 διώροφα κρεβάτια και 9.900 στρώματα και κουβέρτες, όπως επισημαίνει στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο εκπρόσωπος για θέματα εσωτερικής πολιτικής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών Mathias Middelberg.
Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός μάλιστα ζητά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης προσφύγων στα νησιά, να αναλάβει η Γερμανία τη δημιουργία καταλυμάτων στην Ελλάδα τα οποία και θα διαχειρίζεται σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.
Το ρόλο αυτό θα αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία Έκτακτων Αναγκών THW της Γερμανίας με τον Middelberg να εκφράζει την πεποίθηση, πως «η γρήγορη επί τόπου παροχή ευρύτερης βοήθειας είναι ο καλύτερος τρόπος, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των προσφύγων».
 Μονομερείς γερμανικές πρωτοβουλίες για άμεση υποδοχή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά θα ήταν σύμφωνα με τον Middelberg το «λάθος» κίνητρο, επειδή θα παρότρυναν περισσότερους ανθρώπους να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Σε δικές του δηλώσεις ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Marian Bend διαπίστωσε μιλώντας στο ίδιο πρακτορείο ότι «η κατάσταση στα νησιά είναι κακή, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει λύση, όπως προτείνουν ορισμένοι πολιτικοί. να μεταφερθούν χιλιάδες πρόσφυγες στη Γερμανία».

Μηταράκης στο Βερολίνο

Αφορμή για αυτές τις δηλώσεις είναι η συζήτηση που διεξάγεται εδώ και μήνες στη Γερμανία σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά, κυρίως ασυνόδευτων ανηλίκων.
Πάνω από 40 γερμανικές πόλεις και τρία κρατίδια έχουν εκφράσει την πρόθεση να δεχτούν προσφυγόπουλα. Το πράσινο φως θα πρέπει όμως να το δώσει η γερμανική κυβέρνηση.
Σχετική πρόταση που κατέθεσαν οι Πράσινοι και το κόμμα Η Αριστερά στη γερμανική βουλή τέλη Ιανουάριου απορρίφθηκε με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία ( AfD).
Το όλο θέμα όπως και η γερμανική πρόταση για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου αναμένεται να συζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Σύμφωνα με το DPA η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη γερμανική πρωτεύουσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης