Πέτσας για απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ: Έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν οι Έλληνες

Πέτσας για απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ: Έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν οι Έλληνες
«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες», ανέφερε ο Στ. Πέτσας
«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα, που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα, αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα "ή εμείς, ή αυτοί".
Και ότι στόχος του είναι ένας "δεύτερος γύρος" για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας»,  δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας, σχολιάζοντας την ομιλία του Α. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ,  τόνισε πως οι Έλληνες «έμαθαν... για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι "την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας" αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού».
Συμπλήρωσε  ότι «στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, "αρμοί της εξουσίας", πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης.
Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης.
Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών».
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «ο διήμερος δήθεν "απολογισμός" του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους».
Και κατέληξε τονίζοντας πως «πάνω από όλα, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS