Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Διαψεύδει ο Conte τα σενάρια συνεργασίας με τον Renzi για να διασώσει την κυβέρνηση του

Ιταλία: Διαψεύδει ο Conte τα σενάρια συνεργασίας με τον Renzi για να διασώσει την κυβέρνηση του
Ο Conte κλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για δημοσιεύματα που διαρρέουν
Διέψευσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Giuseppe Conte δημοσιεύματα του Ιταλικού Τύπου ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα κυβερνητική συμμαχία με το μικρό νεοσύστατο κόμμα Italia Viva του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi.
Ο Matteo Renzi, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός ως επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος (PD) και είναι σήμερα πρόεδρος του Italia Viva, αμφισβήτησε την περασμένη βδομάδα τον Conte για το εάν έχει τη δύναμη να διατηρήσει την κυβέρνηση του αν προχωρήσεις σε νομικές μεταρρυθμίσεις.
Ο Conte κλήθηκε μάλιστα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για δημοσιεύματα που διαρρέουν ότι επιδίωξε να προσεγγίσει γερουσιαστές από το κόμμα του Renzi σε μια προσπάθεια να συνάψει συμφωνίες ώστε να σώσει την κυβέρνηση του σε επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή.
"Ο πρωθυπουργός εργάζεται πάνω στη σύνταξη της κυβερνητικής του ατζέντα για το 2023 μαζί με όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του Italia Viva", ανέφερε το γραφείο του Conte σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.
Αν και Renzi και Conte φαίνεται απίθανο να επιδιώξουν μια νέα πολιτική κρίση σύντομα, οι δυσκολίες που έχει ήδη ο ιταλός πρωθυπουργός να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνηση συνασπισμού με τα 5 Αστέρια μετά την κατάρρευση της πρώτης κυβέρνησής του στην οποία μετείχε και η Λέγκα του Βορά, είναι πολλές.
"Η συμπεριφορά του Renzi δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, επειδή εμφανίζει τον Conte ασταθή και την κυβέρνηση του ανεπαρκή", δήλωσε την Κυριακή ο προεξέχων βουλευτής PD Goffredo Bettini.
"Γι 'αυτό προτείνουμε την προετοιμασία εναλλακτικών σεναρίων το συντομότερο δυνατό", κατέληξε ο Bettini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης