Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπάρχει θεραπεία - σοκ για το λαθρομεταναστευτικό με 10 μέτρα άμεσης εφαρμογής στην Ελλάδα

Υπάρχει θεραπεία - σοκ για το λαθρομεταναστευτικό με 10 μέτρα άμεσης εφαρμογής στην Ελλάδα
Τι θα έκανε ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του - Αναλύει για το Bankingnews ειδικός συνεργάτης
Τα ξημερώματα της 28ης Ιανουαρίου ένας Ούγγρος συνοριακός φρουρός έκανε χρήση του αυτόματου όπλου του πυροβολώντας στον αέρα τρείς φορές για να αναχαιτίσει την είσοδο ομάδας 60 λαθρομεταναστών που επιχειρούσαν να διασχίσουν παράνομα τη μεθόριο με τη Σερβία.
Οι επίδοξοι εισβολείς τράπηκαν φυσικά σε φυγή, ενώ τέσσερις από αυτούς που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στον ατσάλινο φράχτη που έχει υψωθεί στα ουγγρο-σερβικά σύνορα, συνελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες και αφού έφαγαν μερικές ψιλές στάλθηκαν πίσω πακέτο στους Σέρβους.
Κανείς δεν διανοήθηκε να κάνει «παρατήρηση» στην Ουγγρική κυβέρνηση για την χρήση αυτού του ύστατου μέσου αποτροπής.
Ούτε η Κομισιόν σκέφτηκε να διαμαρτυρηθεί, ούτε κάποιος άλλος επιχείρησε να απευθύνει «ανθρωπιστικές συστάσεις» στους Ουγγρους, καθόσον ο πρωθυπουργός της χώρας, Βικτορ Ορμπάν, έχει ξεκαθαρίσει δημόσια πώς σε ότι αφορά την συνοριακή ασφάλεια, κουμάντο κάνει μόνο ο ίδιος, οι ουγγρικές ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας.
Στην Ελλάδα της συντηρητικής κατ’ όνομα κυβέρνησης Μητσοτάκη αντίθετα, κανείς δεν διανοείται να επιβάλει το νόμο.
Έναν πλαστικό πλωτό φράχτη οριοθέτησης από αυτούς που χρησιμοποιούν οι σχολές του…σκι, προμηθεύτηκε το υπουργείο άμυνας και σηκώθηκαν όλοι να μας φάνε.
«Διευκρινίσεις» ζήτησε η αρμόδια υπηρεσία της Κομισιόν, ενώ προβληματισμό για την «ρατσιστικού τύπου» αυτή επινόηση εξέφρασαν πλείστα όσα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και οι New York Times, ως ναυαρχίδα πλέον του Soro-διεθνισμού.
Για να μη μιλήσουμε για τους ντόπιους «αλληλέγγυους»…

Ποινικοί-φαντομάδες με τρία ονόματα

Βέβαια αυτό είναι το λιγότερο.
Ο νόμος δεν επιβάλλεται ακόμη και σε σεσημασμένους εγκληματίες που κατακλύζουν την χώρα με το πρόσχημα του…κατατρεγμένου.
Σκληροί ποινικοί κυρίως από το Ιράκ, τις χώρες του Μαγκρέμπ, την Υποσαχάρια Αφρική, εσχάτως όμως και από το Αφγανιστάν, συλλαμβάνονται, συνήθως κατά τύχη και αντί να απελαθούν άμεσα «εκπαιδεύονται» για λίγο στις ελληνικές φυλακές και ξαναγυρίζουν στη…δουλειά τους.
Μέχρι να…ξανασυλληφθούν.
Για αυτό βλέπουμε το οξύμωρο στα δελτία τύπου της αστυνομίας για «εξαρθρώσεις» συμμοριών να μην αναφέρεται καν το πραγματικό όνομα των μελών:
Ο Αχμέντ, ή Μαχμούντ ή Αλή , γεννηθείς στη Συρία, ή το Μαρόκο, ή την Αλγερία.
Και με τρείς διαφορετικές πιθανές ηλικίες…
Η πρόσφατη ιστορική απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που νομιμοποιεί τις μαζικές επαναπροωθήσεις όσων διασχίζουν παράνομα τα σύνορα, χωρίς να εξετάζεται το αίτημα ασύλου ή διεθνούς προστασίας, θεωρητικά  θα έλυνε τα χέρια στην ελληνική κυβέρνηση.
Δυστυχώς οι Βαρβιτσιωτο-μηταράκηδες πανηγυρίζουν, όχι για την απόφαση, αλλά έπειδή οι αιτήσεις ασύλου (πάνω από 85 χιλιάδες σε εκκρεμότητα σήμερα), θα διεκπεραιώνονται πλέον  μέσα σε τρείς εβδομάδες.
Οπερ σημαίνει ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους «αιτούντες» θα μας μείνουν εδώ πεσκέσι, με τα ποσοστά έγκρισης για τους Αγφανούς, όπως αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο μας, να ξεπερνούν το 70%, επειδή θεωρούνται…ευάλωτοι.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι στο βαθμό που η χώρα συνεχίζει να εφαρμόζει τις ευρωπαικές οδηγίες για το άσυλο, δεν θα γλυτώσουμε ποτέ από την λαθροεισβολή.
Εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι θα αποκτήσουν δελτίο προσωρινής παραμονής, κοινωνική ασφάλιση και δωρεάν στέγη με μοναδικό κριτήριο την χώρα προέλευσης τους, όπως το Αφγανιστάν.
Κι οι υπόλοιποι θα στοιβάζονται στα…αεριζόμενα ημίκλειστα κέντρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Υπάρχει τρόπος να ανασχεθεί αυτό το φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις μαζικού λαθρο-εποικισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας μας;
Ασφαλώς και υπάρχει, αρκεί οι πολιτικοί να διαθέτουν νεφρά.

10 μέτρα άμεσης εφαρμογής για μια θεραπεία-σοκ

1.Κλειστές φυλασσόμενες ΠΡΟΚΑΤ δομές στρατιωτικού τύπου για ΟΛΟΥΣ τους παράνομα εισερχόμενους, εγκατεστημένες σε δυσπρόσιτες περιοχές, δηλαδή ερημικές βραχονησίδες, παλαιά νταμάρια και γενικά τοποθεσίες έξω από τον αστικό ιστό.

2. Αμεση ανάκληση της εγκληματικής απόφασης του ΣτΕ του Απριλίου 2018 που δίνει δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την επικράτεια όσων έχουν υποβάλει αίτημα διεθνούς προστασίας.
(Θυμίζω ότι ο νέος Πρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος είχε μειοψηφήσει στην αδιανόητη εκείνη «πρόνοια»)


3. Αμεση απόρριψη αίτησης ασύλου για όσους δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα (αλλά διαθέτουν κινητά και άλλες συσκευές διαδικτυακής επικοινωνίας στα οποία δεν…σκέφτηκαν να σκανάρουν ή να «φωτογραφίσουν» έστω, το διαβατήριο τους)

4.Κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων και των συναφών συσκευών απ΄όλους μέχρι να τελεσιδικήσει η αίτηση ασύλου.
Και ασφαλώς φραγή των συστημάτων wi-fi στις δομές φιλοξενίας.
Η επικοινωνία θα γίνεται μόνον από κοινόχρηστους τηλεφωνικούς θαλάμους.


5.Αμεση επαναφορά της νομοθετικής πρόβλεψης για δικαστική απέλαση,  με νέο αυστηρότερο πλαίσιο, δηλαδή του άρθρου 74 του Ποινικού Κώδικα που καταργήθηκε από την βουλή των Ελλήνων με την πρόσφατη αναμόρφωση (οι γνώμες κάποιων νομικών διίστανται για την πρακτική αποτελεσματικότητα της δικαστικής σε σχέση με την διοικητική απέλαση σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να νομοθετηθεί ισχυρό πλαίσιο για την ταχύτατη απέλαση των «εισαγόμενων» ποινικών).

6.Θέσπιση ποινής ισόβιας κάθειρξης για τους πάσης φύσεως διακινητές

7.Πρόβλεψη για χρήση προειδοποιητικών πυρών σε περίπτωσεις απόπειρας εισόδου πλωτών μέσων μεταφοράς λαθραίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

8.Απαίτηση για σύγκλιση ευρωπαικής συνόδου κορυφής με αποκλειστικό αντικείμενο το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

9.Αμεση απομάκρυνση των «θαλασσίων ταξί» της Frontex, των ΜΚΟ που ασκούν προσοδοφόρο παρασιτική δραστηριότητα και γενικά όλων των φορεών που κατ’ ουσίαν συντηρούν, διογκώνουν και διαιωνίζουν το πρόβλημα.

10. Διαχείριση του ζητήματος με «ίδια μέσα» και εθνικούς πόρους από τις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ασκήσουμε μονομερή εθνική πολιτική αποτροπής.
Ετσι κι αλλιώς, για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις, από τα 2.2 δις ευρώ που έχει λάβει ως ευρωπαική βοήθεια η Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, μόλις το 15% έχει διατεθεί σε αμιγώς ελληνικές κρατικές υπηρεσίες.
Τα υπόλοιπα έχουν διοχετευθεί στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (σχεδόν 800 εκ. ευρώ!), στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στην Ευρωπαική Υπηρεσία Στήριξης για το άσυλο και φυσικά στις…λατρεμένες ΜΚΟ. Δηλαδή σε όσους …βιοπορίζονται από την παράνομη μετανάστευση.
Ε, αν μιλάμε για 300 εκατομμύρια σε 10 χρόνια που έλαβε η Ελλάδα, ας επιβαρυνθεί με 30 ευρώ εις έκαστος Ελληνας ώστε να γλυτώσουμε από τον βραχνά και τις υποχρεώσεις που δημιουργεί η εξάρτηση από τον ξένο παράγοντα και τις τάχα μου ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Επιμύθιον…

  Το γεγονός ότι ούτε τα μισά από αυτά δεν διανοείται να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει: 
(α) ότι είμαστε κράτος μειωμένης κυριαρχίας που αδυνατεί να ασκήσει πολιτική γιατί τρέμει τι θα γράψει η Bild ή
(β)ότι οι πολιτικοί μας είναι εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων.
Και τα δύο αυτά είναι πολύ σοβαρά για να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια….
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης