Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Οι δυνάμεις του Assad προελαύνουν στο Χαλέπι με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας

Συρία: Οι δυνάμεις του Assad προελαύνουν στο Χαλέπι με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας
Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας του Χαλεπίου με τη στήριξη της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.
Εξάλλου ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές την Κυριακή (16/2/2020) στην περιοχή βομβαρδίζοντας πόλεις συμπεριλαμβανομένου του Anadan.
Η πόλη καταλήφθηκε λίγο αργότερα από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ιρανικές πολιτοφυλακές.
Εν τω μεταξύ τον τερματισμό και μάλιστα άμεσα, των επιθέσεων στο Idlib της Συρίας ζήτησε από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov ο Τούρκος ομόλογός του Melvut Cavusoglu.
Οι δύο ΥΠΕΞ συναντήθηκαν στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να ζητά τις επιθέσεις στην βορειοδυτική περιοχή της Συρίας, Idlib, για να επιτευχθεί μια εκεχειρία διαρκείας.
Ο Cavusoglu συναντήθηκε και με Aμερικανούς βουλευτές στη διάσκεψη και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να εργαστούν ώστε να βελτιωθούν, σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις με την Τουρκία και όχι μόνο λόγω των εντάσεων ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία».
Η Τουρκία και η Ρωσία υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον πόλεμο της Συρίας, αλλά έχουν συνεργαστεί για μια πολιτική επίλυση της κρίσης.
Ωστόσο, μια πρόσφατη επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Idlib οδήγησε σε κλιμάκωση της έντασης των σχέσεων Άγκυρας και Μόσχας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης