Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας στην Κ.Ε: Μιλάνε με θράσος αυτοί που έφτιαξαν το κράτος-λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς

Τσίπρας στην Κ.Ε: Μιλάνε με θράσος αυτοί που έφτιαξαν το κράτος-λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς
Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να υιοθετηθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για την προσθήκη στο όνομα «ΣΥΡΙΖΑ»
Την υιοθέτηση από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης για την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ το «Προοδευτική Συμμαχία», πρότεινε εμμέσως ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ε του κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης, για την περίφημη αποστροφή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει όχι μόνο να αναλάβει την κυβέρνηση, αλλά και να ελέγξει τους «κρίσιμους αρμούς της εξουσίας» λέγοντας ότι είναι υπέρ του τρίπτυχου «κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία», αρκεί αυτά να ισχύουν για όλους και να εννοούνται απ’ όλους.
«Έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους, να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε, για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα ΜΜΕ» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «παράλληλα, μιλάνε με θράσος σήμερα αυτοί που έφτιαξαν το κράτος-λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς, αλλά και τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια».
Κατά τον κ. Τσίπρα, όσοι τον επικρίνουν τώρα, «αναπαράγουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση με το που εξελέγησαν. Άλλαξαν τη νομοθεσία για να διορίσουν διοικητή στην ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, μιλάνε αυτοί που με το που έσπευσαν να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα που μόλις είχε αλλάξει για να αθωώσουν τα λευκά κολάρα… Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μιλούν για εξωθεσμική συμπεριφορά» επισήμανε.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά θέματα και στην πορεία προς το συνέδριο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μετατεθεί για τις 8 Μαρτίου η προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ώστε να δοθεί χρόνος και για προγραμματική συζήτηση.
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να υιοθετηθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για την προσθήκη στο όνομα «ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι πάντοτε το κόμμα ήταν ανοικτό σε τέτοιες αλλαγές.
«Θέλουμε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση, ένα κόμμα των κοινωνικών ριζωμάτων και των ριζοσπαστικών πολιτικών αξιών και στόχων. Το κόμμα μας πρέπει να ανοίξει πλατιά. Είναι ιστορική αναγκαιότητα και υποχρέωσή μας απέναντι στο αριστερό και προοδευτικό κίνημα και στις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε, φωτογραφίζοντας μεν το «Προοδευτική Συμμαχία», χωρίς όμως να το αναφέρει ρητά.
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ψηφιστεί και η πρόταση, που προβλέπει ότι τα νέα μέλη που γράφονται στην ψηφιακή πλατφόρμα isyriza δεν χρειάζεται να περνούν από τις κομματικές οργανώσεις, για να επικυρωθεί αυτή η εγγραφή.
«Μην κάνουμε τους συντρόφους απουσιολόγους και παρουσιολόγους» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες, χωρίς να ζητά επιπλέον στοιχεία από τα μέλη του.
Να μην γίνει, είπε, διαχωρισμός νέων και παλιών μελών, ούτε διαχωρισμός σε «ψηφιακά» και «αναλογικά» μέλη, αλλά όσοι γραφτούν να παραλάβουν τις κάρτες μέλους, όταν προσέλθουν να ψηφίσουν, καταβάλλοντας βέβαια και ένα αντίτιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης