Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ενίσχυση των υπερήμερων βιώσιμων δανειοληπτών επιχειρεί το Υπουργείο Οικονομικών

tags :
Ενίσχυση των υπερήμερων βιώσιμων δανειοληπτών επιχειρεί το Υπουργείο Οικονομικών
Να δώσουν χρήμα στους βιώσιμους δανειολήπτες του Ηρακλή προτρέπει το Υπουργείο Οικονομικών τις τράπεζες
Κρίσιμες επαρφές πραγματοποίησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαββός με διαχειριστές κόκκινων δανείων με στόχο να επιτευχθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις ώστε να διασωθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Κοινός παρονομαστής όλων των εμπλεκομένων (δημοσίου /διαχειριστών /τραπεζών )είναι να αποφευχθεί η πληθώρα των πληστηριασμών και η δημιουργία κοινωνικών εντάσεων που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την παράλυση της διαδικασίας του Ηρακλή στην οποία επενδύονται μεγάλα κεφαλαία αλλά κυρίως εναποτίθενται όλες οι προσπάθειες του τραπεζικού συστήματος για να γυρίσει σελίδα η οικονομία .
Οπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών οι servicers στους οποίους ανατίθενται η διεκπεραίωση των κόκκινων δανείων έχουν τεχνογνωσία, πόρους αλλά και συμφέρον να δώσουν λύσεις κουρέματος και αναδιάρθρωσης δανείων βιώσιμων επιχειρηματικών μονάδων , και νοικοκυριών κτλ . 
Ακόμη διαθέτουν την ευχέρεια να κινηθούν κατάλληλα γιατί δεν τους βαρύνουν, όπως τις τράπεζες,  οι εποπτικοί κανόνες που για κάθε διαγραφή χρέους εγγράφεται ζημιά και χρειάζονται προβλέψεις  καθώς και η ποινική νομοθεσία φόβιζε τα στελέχη των τραπεζών να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις .
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι τράπεζες θα πρεπει με κάθε τρόπο να ξεκινήσουν την πιστωτική επέκταση προκειμένου να ανασάνει η οικονομία και οι επιχειρήσεις ιδιαίτερα προς τους βιώσιμους δανειολήπτες του Ηρακλή μέσα από νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
Το Υπουργείο θεωρεί πως έχουν ενταθεί οι επιθέσεις της αντιπολίτευσης
Ωστόσο ο κ Ζαββος αντικρούει  με επιτυχία τις επιθέσεις περνώντας το μήνυμα ότι «Ο Ηρακλής δεν ξεσπιτώνει» ενώ παράλληλα καθαρίζει το τραπεζικό σύστημα από το μεγαλύτερο βάρος κόκκινων δανείων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης