Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ στο προσφυγικό κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση – Δεν έχει ξεκινήσει να κυβερνά

tags :
Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ στο προσφυγικό κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση – Δεν έχει ξεκινήσει να κυβερνά
Οι ιδεοληψίες της έχουν οδηγήσει στο απόλυτο μπάχαλο, έπρεπε να έχει προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών είπε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στο θέμα του προσφυγικού κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και δεν έχει ξεκινήσει να κυβερνά διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης.
«Στο προσφυγικό η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να κυβερνά.
Αφού τόσο καιρό τα έριχναν στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αιδώ η κυβέρνηση μεταθέτει τις δικές της ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες.
Το μπάχαλο συνεχίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρίτσης, με αφορμή το «πάγωμα» για μια εβδομάδα της ΠΝΠ για τις επιτάξεις στα νησιά, με «πρόφαση», όπως σχολίασε, το διάλογο με τους νησιώτες.
«Με περισσή βιασύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε εν μία νυκτί την επίταξη εκτάσεων στα νησιά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ το Κοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά και χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες».
Προσέθεσε, ότι «μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ενώ βλέπουν ότι τα σχέδιά τους δεν μπορούν να εφαρμοστούν, παγώνουν την ΠΝΠ προφασιζόμενοι το διάλογο με τους νησιώτες, τους ίδιους που έχουν εδώ και 7 μήνες αγνοήσει και αφήσει στη μοίρα τους.
Εδώ και εφτά μήνες πάει από το κακό στο χειρότερο.
Είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής έδωσε διοικητικά αλλά και πολιτικά το σήμα ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει το ζήτημα.
Η κυβέρνηση έπρεπε από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών» είπε μιλώντας στη τηλεόραση του Mega ο κ.Χαρίτσης, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε ποτέ από τους πολίτες ότι «το προσφυγικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα και ότι για την αντιμετώπιση του χρειάζεται βοήθεια από την Ευρώπη».
«Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια να μεταφέρουμε 30.000 ανθρώπους από τα νησιά, με αποτέλεσμα επί των ημερών μας η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη.
Η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα κυρίως στο θέμα της αποσυμφόρησης των νησιών.
Σημείωσε επίσης πως, «αντί να προχωρήσουν επιτέλους στην αποσυμφόρηση των νησιών, πετάνε το μπαλάκι στην τοπική Αυτοδιοίκηση, καλώντας την σε μία μόλις εβδομάδα να υποδείξει χώρους για τις κλειστές δομές.
Να υλοποιήσει δηλαδή, το αυταρχικό και αδιέξοδο σχέδιο που δεν μπορούν να υλοποιήσουν οι ίδιοι ως κυβέρνηση».
Το αποτέλεσμα είναι μια πρωτοφανής όξυνση στα νησιά μας, με την αύξηση των προσφυγικών ροών, τον υπερτετραπλασιασμό του πληθυσμού της Μόριας και με τον ΟΗΕ να καλεί για πρώτη φορά να κλείσει η δομή ενόψει του κινδύνου εκδήλωσης πανδημίας» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ΝΔ ξεχνά» κατέληξε, «ότι είναι κυβέρνηση και πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Είναι απαράδεκτο και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα να εξακολουθεί να χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, κίνηση στην οποία προχώρησαν οι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης.
Αναφερόμενος στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν το Σαββατοκύριακο, ο κ.Χαρίτσης είπε πως «συζητήσαμε συντροφικά και δημοκρατικά το κείμενο του απολογισμού».
«Είμαστε περήφανοι για τον αναλυτικό και ειλικρινή απολογισμό που τέθηκε προς συζήτηση και ο οποίος γίνεται για πρώτη φορά σε πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.
Ποτέ δεν είδαμε αντίστοιχη τολμηρή κίνηση από τα κόμματα που κυβέρνησαν για 40 χρόνια και έβαλαν τη χώρα στην κρίση.
Έτσι χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία.
Δεν θα περιοριστούμε στα κομματικά όργανα.
Είναι μία συζήτηση που θα ανοίξουμε με όλους τους Έλληνες πολίτες» τόνισε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης