Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Κομματικό μπουλντόγκ του μνημονίου ήταν ο Στουρνάρας - Συμφωνώ με Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας

Σκουρλέτης: Κομματικό μπουλντόγκ του μνημονίου ήταν ο Στουρνάρας - Συμφωνώ με Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας
Χρειάζεται αξιοκρατία και νομιμότητα στην επιλογή προσώπων είπε ο κ.Σκουρλέτης
Σε διευκρινίσεις σχετικά με την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίιπρα περί του ελέγχου των αρμών της εξουσίας προχώρησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε πως συμφωνεί 100% με την άποψη του κ.Τσίπρα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα.
«Όταν λέμε ότι ο λαός ψήφισε για αυτή την κυβέρνηση, αυτομάτως δεν σημαίνει και με βάση τη Δημοκρατία μας ότι η κυβέρνηση έχει στο τσεπάκι όλες τις φανερές και τις θεσμικά διαμορφωμένες εξουσίες ή και τις αφανείς» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος διερωτήθηκε αν είναι δυνατό να μιλά η ΝΔ για Χούντα.
Ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κα.  Κατσέλη απομακρύνθηκε από τη θέση της προέδρου της Εθνικής Τράπεζας γιατί κρίθηκε από την τρόικα ότι ήταν πολιτικό πρόσωπο, κάτι που, όπως είπε, δεν συνέβη με τον Γιάννη Στουρνάρα και την Τράπεζα της Ελλάδος.
«Κομματικό μπουλντόγκ του μνημονίου ήταν ο Στουρνάρας με πρόσημο, χρώμα, πράσινο και μπλε.
Για ποια ανεξαρτησία μου μιλάτε;», διερωτήθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αυτό που εννοούσε ο Αλ.Τσίπρας με τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας από τη δεύτερη φορά αριστερά, είναι ότι χρειάζεται αξιοκρατία και νομιμότητα στην επιλογή προσώπων και όχι αυτή να γίνεται με ρεσάλτο.
Ερωτηθείς για τη διαφωνία που φέρεται να έχει με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέλη που θα εγγράφονται με ηλεκτρονικό τρόπο στο κόμμα, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι δεν έχει διαφωνήσει και πως δεν θα υπάρχουν μέλη δύο ταχυτήτων στο κόμμα.
Επιπλέον, υποστήριξε πως τα νέα μέλη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εμφανιζόμενοι σε γραφεία του κόμματος και υπάρχει διάσταση απόψεων εάν αυτό μπορεί να γίνει την ημέρα των εκλογών κατευθείαν ή μέσα σε μια διαδικασία προσυνεδριακής συζήτησης.
«Εγώ υποστήριξα και πολλοί άλλοι, σχεδόν η μισή Κεντρική Επιτροπή, ότι θα πρέπει να γίνει μέσα σε μια διαδικασία δημοκρατικής συζήτησης.
Εκεί υπήρξε ουσιαστικά μια ψηφοφορία με δύο ισότιμα μπλοκ μέσα στην ΚΕ», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης