Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγνοεί τον κορωνοϊό η Goldman Sachs... δημιουργεί δείκτη με κινεζικές μετοχές

tags :
Αγνοεί τον κορωνοϊό η Goldman Sachs... δημιουργεί δείκτη με κινεζικές μετοχές
Οι ανοικτές πωλήσεις είναι νόμιμες στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο, από το 2015, περιορίζει το δανεισμό των μετοχών μόνο στις μεγαλύτερες εταιρείες
Έναν «σύνθετο» τρόπο να τοποθετήσουν οι επενδυτές χρήαμτα στις κινεζικές μετοχές, δημιούργησε η Goldman Sachs, η οποία όπως δείχνει αγνοεί τις... προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Η αγορά μετοχών της Κίνας είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, με τον κύριο δείκτη CSI 300 να έχει συνολική χρηματιστηριακή αξία 4,5 τρισ. δολαρίων.
Αλλά οι "βραχυχρόνιες" τοποθετήσεις, ή η λήψη αρνητικών στοιχημάτων στις μετοχές είναι δύσκολη, καθώς τα σχετικά κόστη και οι ρυθμίσεις είναι υπερβολικά.
Η Quant Insight, ένας ερευνητικός όμιλος με έδρα το Λονδίνο, έχει κατασκευάσει ένα καλάθι περίπου 40 αμερικανικών μετοχών με κινεζική έκθεση που έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει πιστά την απόδοση του δείκτη CSI 300 της Κίνας.
Η Goldman Sachs πρόσθεσε αυτό το καλάθι στη Marquee, την ψηφιακή της πλατφόρμα, που σημαίνει ότι μπορεί να πουλήσει παράγωγα πελατών γνωστά ως συμφωνίες ανταλλαγής συνολικών αποδόσεων βάσει του καλαθιού.
"Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν", δήλωσε ο Raheel Siddiqui, στρατηγικός αναλυτής στη Neuberger Berman.
"Δεν θέλουμε να φτάσουμε στην Κίνα αυτή τη στιγμή, αλλά αν το κάναμε αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε...", πρόσθεσε.
Ο Mahmood Noorani, επικεφαλής της Quant Insight, εκτιμά ότι το κόστος δανεισμού των κινεζικών μετοχών για ανοικτές πωλήσεις μπορεί να φθάσει το 10% της αξίας των μετοχών ετησίως, σε σύγκριση με το 2%, χρησιμοποιώντας το προσαρμοσμένο καλάθι.
Η προσοχή των επενδυτών στις κινεζικές μετοχές αυξανόταν τόσο λόγω της αυξανόμενης σημασίας τους όσο και λόγω της ένταξής τους σε παγκόσμιους δείκτες.
Λόγω της εκδήλωσης του κορωνοϊού, όμως, ο CSI 300 έχει πέσει περίπου 5% από την κορυφή του Ιανουαρίου.
Οι ανοικτές πωλήσεις είναι νόμιμες στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο, από το 2015, περιορίζει το δανεισμό των μετοχών μόνο στις μεγαλύτερες εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης