Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Merkel ζητά συμβιβασμούς από όλους για να επιτευχθεί συμφωνία στον Κοινοτικό Προϋπολογισμό

tags :
Η Merkel ζητά συμβιβασμούς από όλους για να επιτευχθεί συμφωνία στον Κοινοτικό Προϋπολογισμό
Απαιτείται συμφωνία σχετικά με το μέγεθος των συνεισφορών προτού ληφθούν οι αποφάσεις για τις δαπάνες του Κοινοτικού Προϋπολογισμού
Η καγκελάριος Angela Merkel θέλει κάθε χώρα που συμμετέχει στις συνομιλίες του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα να είναι έτοιμη να συμβιβαστεί, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου, Steffen Seibert, δήλωσε σήμερα (17/2) στους δημοσιογράφους πως «Στόχος μας ήταν πάντα αυτός ο προϋπολογισμός να υποστηρίξει επίσης μια διαδικασία εκσυγχρονισμού και για να επιτευχθεί αυτό, θα απαιτηθεί από όλες τις πλευρές προθυμία για συμβιβασμό».
Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη (20/2) στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Απαιτείται συμφωνία σχετικά με το μέγεθος των συνεισφορών, προτού ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα δαπανηθεί ο προϋπολογισμός και τους όρους που συνδέονται με τις εκταμιεύσεις.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ θα ήταν πρόθυμη να αυξήσει τη συνεισφορά της χώρας της στον προϋπολογισμό σε περισσότερο από το 1% του ΑΕΠ, αν και τα άλλα κράτη μέλη συμφωνήσουν να θέσουν νέες οικονομικές προτεραιότητες, ανέφερε το Spiegel την περασμένη εβδομάδα.
Να σημειωθεί πως ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ εξακολουθούν να διατηρούν αποστάσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ενώ χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία υποστηρίζουν αυστηρότερους κανόνες προϋπολογισμού, τα κράτη μέλη της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία απαιτούν περισσότερες επιδοτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης