Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιαπωνία ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια του αυτοκράτορα λόγω κορωνοϊού

tags :
Η Ιαπωνία ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια του αυτοκράτορα λόγω κορωνοϊού
Αγωνία για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού η Ιαπωνία ακύρωσε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τα γενέθλια του νέου αυτοκράτορα Naruhito στις 23 Φεβρουαρίου.
Έτσι, ο 59χρονος αυτοκράτορας, που ανήλθε στον θρόνο την 1η Μαΐου του 2019, μετά την παραίτηση του πατέρα του, αυτοκράτορα Akihito, θα γιορτάσει τα γενέθλια του σε κλειστό κύκλο και όχι με το κοινό, που ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τους κήπους του παλατιού την ημέρα των γενεθλίων του αυτοκράτορα.
Την Δευτέρα (17/2) το γραφείο Τύπου του αυτοκράτορα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η είσοδος του κοινού στο παλάτι με την ευκαιρία των γενεθλίων του Naruhito Ναρουχίτο, εξαιτίας του φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Χθες Κυριακή (16/2) η ιαπωνική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες «να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις που δεν είναι απαραίτητες».
Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί 60 κρούσματα του κορωνοϊού, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στην κινεζική πόλη Ουχάν, της επαρχίας Χουμπέι.

Μόνο 200 εξέχοντες επαγγελματίες δρομείς στον Μαραθώνιο του Τόκιο - Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης εξαιτίας του κορωνοϊού στον Μαραθώνιο του Τόκιο την 1η Μαρτίου δεν θα λάβουν μέρος ερασιτέχνες δρομείς, αλλά μόνο 200 εξέχοντες επαγγελματίες δρομείς.
Εκπρόσωπος των διοργανωτών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πως: «Προς το παρόν δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάποια επίσημη απόφαση.
Εξετάζουμε το ζήτημα και μόλις ληφθεί απόφαση θα την ανακοινώσουμε».
Παρά την μεγάλη ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Ιαπωνία τον Ιούλιο, επιμένουν πως οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 δήλωσε πως η ακύρωση ή η αναβολή των αγώνων είναι εκτός συζήτησης.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 θα ξεκινήσουν την 24η Ιουλίου, μέρα της τελετής έναρξης και σε αυτούς αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 11.000 αθλητές από 200 και πλέον κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης