Αναστασιάδης (Κύπρος): Θα θέσει το θέμα της Αμμόχωστου στην ηγεσία της ΕΕ

Αναστασιάδης (Κύπρος): Θα θέσει το θέμα της Αμμόχωστου στην ηγεσία της ΕΕ
Σε διμερείς επαφές κατά την επικείμενη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες, ο Κύπριος πρόεδρος θα συζητήσει το θέμα της Αμμοχώστου με τους επικεφαλής των οργάνων της ΕΕ
Διμερείς επαφές με την ηγεσία της ΕΕ θα έχει ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, με την ευκαιρία της μετάβασής του για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις 20 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα θέσει το θέμα της Αμμοχώστου.
Όπως δήλωσε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει διευθετήσει διμερείς επαφές κατά την επικείμενη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητήσει το θέμα της Αμμοχώστου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.
Επίσης, θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ, Donald Tusk.
Ερωτηθείς για τις ενέργειες της κυβέρνησης για την Αμμόχωστο, ο εκπρόσωπος είπε ότι «oι διπλωματικές ενέργειες και επαφές συνεχίζονται και θα συνεχίζονται.
Επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ στα άλλα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση και έχουν ήδη αποφασιστεί, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά. Να είστε βέβαιοι ότι θα τα ανακοινώσουμε όταν θα πρέπει».
Σε άλλη ερώτηση ο εκπρόσωπος είπε ότι «πάντοτε κινούμαστε μέσα σε πλαίσια πολιτικά, διπλωματικά και νομικά.
Η κυπριακή δημοκρατία θα ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της δημοκρατίας προσωπικά, και θα προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες στα πλαίσια που έχω αναφέρει».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούσιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες που ακολούθησαν τις τουρκικές εξαγγελίες για την Αμμόχωστο, το καλοκαίρι του 2019, τόσο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όσο και σε επίπεδο ΓΓ του ΟΗΕ και Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έμεινε αδρανής».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS