Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Οι αγορές προεξοφλούν ότι έρχεται ραγδαία οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

tags :
Phoenix Capital: Οι αγορές προεξοφλούν ότι έρχεται ραγδαία οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ
Προεξοφλείται μια ευρεία εκλογική νίκη του Προέδρου Trump το 2020, ακολουθούμενη από μια οικονομική άνθηση στις ΗΠΑ
Την ώρα που τα ΜΜΕ παγκοσμίως καλλιεργούν τον φόβο για τον νέο κορωνοϊό ή ότι κάποιο άλλο πρόβλημα μπορεί να ρίξει τα χρηματιστήρια, οι αγορές στέλνουν ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα.
Σύμφωνα με την Phoenix Capital το πρωί της Δευτέρας (17/2) η αγορά των προθεσμιακών συμβολαίων στη Wall Street (αργία λόγω της ημέρας των Προέδρων) κατέγραψε ένα νέο ιστορικό υψηλό για ενδέκατη φορά μέσα στο 2020.
Το γεγονός ότι οι μετοχές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, παρά τις τρέχουσες αρνητικές εξελίξεις, είναι ενδεικτικό μιας μελλοντικής εκρηκτικής πορείας.
Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια είναι ένας μηχανισμός προεξόφλησης και ένας τρόπος για ασφαλείς προβλέψεις μελλοντικών γεγονότων στην ιστορία.
Κι έτσι γεννάται το ερώτημα: Τι προεξοφλούν τα χρηματιστήρια;

Σύμφωνα με την Phoenix Capital προεξοφλείται μια ευρεία εκλογική νίκη του Προέδρου Trump το 2020, ακολουθούμενη από μια οικονομική άνθηση στις ΗΠΑ.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 20 χρόνια οι ΗΠΑ ήταν σχετικά αδύναμες από οικονομική άποψη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ανάπτυξης βασιζόταν σε φούσκες και όχι σε αύξηση των εισοδημάτων ή στην καινοτομία.
Αυτό θα αλλάξει τους επόμενους μήνες και χρόνια.
Ο συνδυασμός των μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση Trump και της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Fed θα δημιουργήσει ένα γόνιμο περιβάλλον για τους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.

Αυτό είναι το γεγονός που άρχισαν να προεξοφλούν τα αμερικάνικα χρηματιστήρια, όταν έσπασε το φράγμα της σταθεροποίησης στα μέσα του 2019.


Αυτό θα πυροδοτήσει μια παγκόσμια οικονομική άνθηση.
Να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο καθώς το ΑΕΠ της, ισούται με το άθροισμα της 2ης, 3ης και της 4ης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ο δείκτης Global Dow έχει μόλις αρχίσει να εντάσσεται σε αυτό το ανοδικό πλαίσιο, ξεπερνώντας το δικό του τέλμα τα τελευταία δύο χρόνια.


Η ανάλυση της Phoenix Capital δεν σχετίζεται με πολιτικές προτιμήσεις.
Βασίζεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία η επανεκλογή της κυβέρνησης Trump δίνει στην χρηματιστηριακή αγορά μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης