Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊό - Στο -1,06% και τα 57,06 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊό - Στο -1,06% και τα 57,06 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,76% στα 51,92 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (18/2) το πετρέλαιο, μετά τις οριακές διακυμάνσεις της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα έχει ο κορωνοϊός στην παγκόσμιας ζήτηση βραχυπρόθεσμα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -1,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,06 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,76% στα 51,92 δολ. ανά βαρέλι.
«Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν υπό πίεση καθώς οι επενδυτές ενδέχεται να εμφανίστηκαν υπερβολικά αισιόδοξοι όσον αφορά τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στη ζήτηση πετρελαίου, ενώ υποχωρεί η αισιοδοξία ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ θα προχωρήσουν σε εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή τους τον Μάρτιο», δήλωσε ο Edward Moya, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA.
Παράλληλα, ο κ. Moya πρόσθεσε ότι «η αισιοδοξία ότι η Κίνα θα επιστρέψει το επόμενο τρίμηνο στην κανονικότητα όσον αφορά τους τομείς ταξιδίου και εμπορίου ήταν μάλλον λανθασμένη», ενώ τόνισε ότι «ο υπόλοιπος κόσμος εμφανίζεται επιφυλακτικός λόγω των φόβων για εξάπλωση του ιού και δεν πρόκειται να κάνουν καμία χάρη για τις προοπτικές ζήτησης πετρελαίου».
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ και το ενδεχόμενο εμβάθυνσης των περικοπών στην παραγωγή τους, γεγονός που θα συνέβαλε στην εξισορρόπηση της αγοράς ενέργειας.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία των ΟΠΕΚ+ για μείωση της συνολικής παραγωγής κατά 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου, ενώ η επόμενη συνεδρίαση των χωρών που συμμετέχουν σε αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 5 Μαρτίου.
Νωρίτερα εντός του μήνα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο του 2020, εκτιμώντας ότι η ζήτηση θα μειωθεί κατά 435 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης