Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο χείλος του γκρεμού η Αργεντινή - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τον κίνδυνο νέας χρεοκοπίας

Στο χείλος του γκρεμού η Αργεντινή - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τον κίνδυνο νέας χρεοκοπίας
Η κυβέρνηση της Αργεντινής επιδιώκει αναδιάρθρωση χρέους 100 δισ. δολ..
Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται για ακόμα μία φορά η Αργεντινή, με τους αναλυτές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μία χρεοκοπία.
Η κυβέρνηση της χώρας έχει πει ότι πρέπει να αναδιαρθρώσει χρέος 100 δισ. δολ. εκ των οποίων τα 44 δισ. δολ. είναι δάνειο του ΔΝΤ.
Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή η πρώτη επίσημη διαπραγμάτευση του ΔΝΤ με τη νέα κυβέρνηση της Αργεντινής.
Στόχος των συζητήσεων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο (19/2/2020) είναι να μην επαναληφθεί η χρεοκοπία της Αργεντινής.
Η Jimena Blanco από τη Verisk Maplecroft δήλωσε στο CNBC ότι υπάρχουν 77% πιθανότητες χρεοκοπίας της Αργεντινής πριν το τέλος του 2020.

Η δύσκολη ισορροπία

Σύμφωνα με το CNBC, η κυβέρνηση της Αργεντινής πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ της δέσμευσης ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες περικοπές στις οποίες συνήθως επιμένει το ΔΝΤ, ενώ από την άλλη πλευρά πρέπει να πρέπει να αναδιαρθρώσει και το χρέος που έχει στο Ταμείο.
Παράλληλα, η κυβέρνηση της χώρας ευελπιστεί να λάβει το πράσινο φως από το ΔΝΤ για να επαναδιαπραγμάτευση με τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων.
Από την πλευρά του ΔΝΤ, πάντως, η Kristalina Georgieva έχει δηλώσει ότι το Ταμείο δεν είναι προετοιμασμένο για κούρεμα του δανείου στην Αργεντινή.
Μάλιστα, οι δηλώσεις της Georgieva έγιναν στον απόηχο αντίστοιχων δηλώσεων της αντιπροέδρου της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner, η οποία είχε ζητήσει διαγραφή δανείου.
«Αναμένουμε να υπάρξει ένα κούρεμα, επί της αρχής» δήλωσε στο CNBC η Fiona Mackie από τη Economist Intelligence Unit (EIU).
Η EIU έχει προβλέψει κούρεμα της τάξης του 25%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης