Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Βουτιά» κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ZEW τον Φεβρουάριο 2020, στις 8,7 μονάδες

Γερμανία: «Βουτιά» κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ZEW τον Φεβρουάριο 2020, στις 8,7 μονάδες
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος απομακρύνθηκε από τα υψηλά τεσσάρων ετών στα οποία είχε σκαρφαλώσει τον προηγούμενο μήνα
«Βουτιά» κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στης Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (18/2) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), λόγω των ανησυχιών για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία υποχώρησε στις 8,7 μονάδες, έναντι 26,7 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020, γεγονός που είχε αποτελέσει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη κατέγραψε περαιτέρω πτώση στις -15,7 μονάδες, έναντι -9,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι τόσο ο δείκτης οικονομικού κλίματος όσο και ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις 21,5 μονάδες και τις -10 μονάδες αντίστοιχα.
«Οι φόβοι για τον αρνητικό αντίκτυπο της επιδημίας του κορωνοϊού στο πακγόσμια εμπόριο προκάλεσαν σημαντική πτώση του δείκτη ZEW για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία», δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας, Achim Wambach, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Οι προσδοκίες όσον αφορά την ανάπτυξη των τομέων της οικονομίας που σχετίζονται με τις εξαγωγές υποχώρησαν αρκετά έντονα», πρόσθεσε ο κ. Wambach.
Όσον αφορά τον δείκτη οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης, καταγράφηκε πτώση στις 10,4 μονάδες, έναντι 25,5 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020, ενώ ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης υποχώρησε στις -10,3 μονάδες, έναντι -9,9 μονάδων προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης