Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Celik (Τουρκία): Ρατσιστικές οι δηλώσεις Παυλόπουλου για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

tags :
Celik (Τουρκία): Ρατσιστικές οι δηλώσεις Παυλόπουλου για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Erdogan χαρακτήρισε ρατσιστικές τις δηλώσεις Παυλόπουλου σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας έχει προκαλέσε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Μάλιστα, ο Omer Celik, εκπρόσωπος του κόμματος του Erdogan χαρακτηρίζει τις εν λόγω δηλώσεις ρατσιστικές.
«Η ιστορία της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη είναι μια πραγματικότητα.
Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το γεγονός.
Είναι ρατσιστική προσέγγιση απέναντι στη τουρκική μουσουλμανική μειονότητα να την αποκαλείς ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.
Όσοι προσπαθούν να αλλάξουν τα ιστορικά γεγονότα σχετικά με την τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, δεν μπορούν να πετύχουν κάτι» δήλωσε ο Celik και τόνισε ότι η τουρκική μειονότητα της Θράκης είναι ισχυρή πηγή πλούτου για την Ελλάδα.
«Η αντίθετη προσέγγιση είναι ένα άσχημο παράδειγμα ρατσισμού» τόνισε ο ίδιος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Celik και σε ανάρτηση του στο twitter.
 
Image

«Είναι εξαιρετικά λάθος, ο πρόεδρος Παυλόπουλος να αποκαλεί τη τουρκική μουσουλμανική μειονότητα "ελληνική μουσουλμανική μειονότητα" κατά την επίσκεψη του στη δυτική Θράκη.
Η άρνηση της ταυτότητας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας είναι μια συμπεριφορά που πρέπει να καταδικαστεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
Οι δηλώσεις Παυλόπουλου

Οι δηλώσεις Παυλόπουλου έγιναν πριν από περίπου μία εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου, όταν ανακηρύχτηκε ως Επίτιμος Δημότης του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
«Ευρισκόμενος -θα το επαναλάβω- σε αυτή την ακριτική γωνιά της πατρίδας μας, την Ελληνική Θράκη, οφείλω να εκθέσω, όπως το πράττω πάντοτε κατά την αποστολή μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές μας θέσεις για το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργήσει η τουρκική προκλητικότητα, η οποία παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου» είχε δηλώσει ο κ. Παυλόπουλος, χωρίς ωστόσο να κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε μουσουλμανική μειονότητα.
Η αναφορά του σε αυτό το θέμα έγινε στις 18 Ιανουαρίου κατά την επίσκεψη του στον Έβρο, μέσα από την ιδιαίτερης σημασίας ομιλία του από το Διδυμότειχο όπου υπενθύμισε στην Άγκυρα, τη βασική διάκριση την οποία έκανε η Συνθήκη της Λωζάνης ιδίως σε ότι αφορά στη φύση των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη αλλά και στους Έλληνες της Τουρκίας.
«Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης