Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Αντιθεσμική μεθόδευση εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, η απόφαση για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Χαρίτσης: Αντιθεσμική μεθόδευση εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, η απόφαση για τους προστατευόμενους μάρτυρες
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis θα καταθέσουν χωρίς αλλοιωμένα χαρακτηριστικά
Για «διαρκείς μεθοδεύσεις» και «καταστρατήγηση του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες» κατηγορεί τη ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέχεια της απόφασης της πλειοψηφίας στη χθεσινή Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.
«Η ΝΔ συνεχίζει με διαρκείς μεθοδεύσεις τον ολισθηρό δρόμο καταστρατήγησης του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες, προκειμένου να τους εκφοβίσει επειδή τόλμησαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis», τονίζει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει ότι «ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντιθεσμική μεθόδευση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».
Αναφέρει ότι η απόφαση που έλαβε χθες η πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή «καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας, πως πραγματικός σκοπός είναι η αποκάλυψη και η παραδειγματική τιμωρία των προστατευόμενων μαρτύρων που ανέδειξαν το σκάνδαλο».
Επιπλέον η απόφαση «καθιστά την Ελλάδα τη μοναδική χώρα που δεν θα τολμά κανείς πλέον να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον αποκαλύπτοντας σκάνδαλο διαφθοράς, γιατί δεν θα έχει καμία εγγύηση προστασίας από το νόμο».
Ο κ. Χαρίτσης δηλώνει, τέλος, ότι «τα μέλη της Προανακριτικής που συνεχίζουν να λειτουργούν με εξόφθαλμες μεθοδεύσεις, ενδέχεται να έχουν ποινικές ευθύνες, οι οποίες δεν παραγράφονται».
 
Η απόφαση της προανακριτικής επιτροπής

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με τον τρόπο που είχαν καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2019.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνης Κελέση”, θα καταθέσουν χωρίς αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.
Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης