Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Όλοι οι εργαζόμενοι στα NPEs της Εurobank δήλωσαν ναι για μεταφορά στην FPS

tags :
Όλοι οι εργαζόμενοι στα NPEs της Εurobank δήλωσαν ναι για μεταφορά στην FPS
H Εurobank κέρδισε το στοίχημα καθώς σχεδόν το σύνολο του προσωπικού από τα προβληματικά δάνεια της τράπεζας μεταφέρεται στην FPS.
H Εurobank κέρδισε το "στοίχημα" καθώς σχεδόν το σύνολο του προσωπικού από τα προβληματικά δάνεια της τράπεζας μεταφέρεται στην FPS.
Eτσι η εταιρία διαχείρισης στελεχώνεται άμεσα με υψηλής τεχνογνωσίας δυναμικό, 500 στελέχη και θα επιχειρήσει να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του σημαντικού bonus που κατ' ελάχιστον διαμορφώνεται στα 25.000 ευρώ και το οποίο θα καταβληθεί άμεσα σε μια δόση στους εργαζόμενους.
Το bonus αυτό θα είναι αφορολόγητο ως καθώς θα φέρει τη μορφή αποζημίωσης.
Συγχρόνως οι εργαζόμενοι κατοχυρώνουν όλες τις παροχές που είχαν και πριν τόσο σε επίπεδο μισθολογικό όσο και σε ασφαλιστικό αλλά και τις παροχές σε είδος.
Περίπου το  95%  των εργαζομένων των «κόκκινων» δανείων της Εurobank θα κατευθυνθούν με τον αναπληρωτή CEO της τράπεζας στην FPS κ. Θεόδωρο Καλαντώνη που η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε και προσωπικό του στοίχημα.
Ο κ. Καλαντώνης αναλαμβάνει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας διαχείρισης ενώ την θέση του CEO αναλαμβάνει ο γενικός διευθυντής προβληματικών δανείων και retail  της τράπεζας κ. Αναστάσιος Πανούσης.
Εκτός από το οικονομικό πακέτο που αποτέλεσε ένα σημαντικότατο κίνητρο για τους εργαζόμενους ας σημειωθεί πως επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πεποίθησή τους για τη σταθερότητα των εργασιών και το αποτέλεσμα της νέας εταιρίας μέσα από τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο με τη διοίκηση της τράπεζας.
Πέρα  από τον όγκο των δανείων ύψους 27 δισ. ευρώ  που θα διαχειριστεί  κατ' αρχήν η εταιρία θα τροφοδοτείται με νέα υπερήμερα δάνεια αλλά και με απαιτήσεις τρίτων όπως είναι της ΔΕΗ της κινητής τηλεφωνίας κλπ κάτι το οποίο ανεβάζει το εύρος της διαχείρισης σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις τα 40 δισ. ευρώ.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης