Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο M. Bloomberg κάνει το ντεμπούτο του στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ο M. Bloomberg κάνει το ντεμπούτο του στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών
Ο «μίνι Mike» θα διασταυρώσει τα ξίφη του για πρώτη φορά με τους άλλους υποψηφίους Δημοκρατικούς για το χρίσμα και πολλοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση
Το ντεμπούτο του θα κάνει αύριο ο δισεκατομμυριούχος και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg που θα βρεθεί στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των Δημοκρατικών.
Κι αν ο Donald Trump τον αποκαλεί  «μίνι Mike», θέλοντας να τον υποβιβάσει λόγω του ύψους του -είναι 1,70μ.- ο δισεκατομμυριούχος βλέπει τις τελευταίες ημέρες τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να ανεβαίνουν.
Οι επιθέσεις των αντιπάλων του, με επικεφαλής τον Bernie Sanders, το φαβορί για το χρίσμα, εκτιμάται ότι θα ενταθούν σε αυτήν την πρώτη δια ζώσης αντιπαράθεση των υποψηφίων.
«Ο Mike ανυπομονεί να συναντηθεί με τους άλλους Δημοκρατικούς υποψηφίους επί σκηνής και να εξηγήσει γιατί είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον Donald Trump και να ενώσει τη χώρα» ανέφερε ο διευθυντής του επιτελείου του, ο Kevin Sheekey.

Έχει δαπανήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια

Ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να μπήκε στην κούρσα για το χρίσμα αργά, όμως ήδη έχει δαπανήσει από τον Νοέμβριο πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά σποτ, στην τηλεόραση και το διαδίκτυο.
Αυτή η διαφημιστική χιονοστιβάδα του 78χρονου πολιτικού και επιχειρηματία τον φέρνει ήδη στην τρίτη θέση μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος, σύμφωνα με τη RealClearPolitics.
Μάλιστα σήμερα, σε μια νέα δημοσκόπηση (NPR/PBS/Marist) εμφανίζεται στη δεύτερη θέση.
Και αυτό είναι ένδειξη ότι «το πρόγραμμά του και η ικανότητά του να κερδίσει τον Donald Trump πείθουν ολοένα και περισσότερους Αμερικανούς», κατά τον Kevin Sheekey.
Στη δημοσκόπηση αυτή ο Sanders συγκεντρώνει ποσοστό 31%, ο Bloomberg 19% και ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, 15%.
Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν ακόμη το χρίσμα του κόμματος.
Εκείνος ή εκείνη που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους εκλέκτορες (1.991) θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Trump στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Το αυριανό ντιμπέιτ θα γίνει στο Λας Βέγκας της Νεβάδας όπου το Σάββατο διεξάγεται άλλη μια –η τρίτη στη σειρά– προκριματική ψηφοφορία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης