Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος συναγερμός για κορωνοϊό - Στους 2.012 οι νεκροί - Πάνω από 75.000 τα κρούσματα - Η Κίνα αγωνιά για την οικονομία

tags :
Παγκόσμιος συναγερμός για κορωνοϊό - Στους 2.012 οι νεκροί - Πάνω από 75.000 τα κρούσματα - Η Κίνα αγωνιά για την οικονομία
Δοκιμές φαρμάκων, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό  - Αναθεωρεί επί τα χείρω η Moody's την εκτίμηση της για την ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το 2020
(upd2) Αν και για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό έπεσε κάτω από τα 2.000 μέσα σε ένα 24ωρο, κάτι που μπορεί να σημαίνει μείωση της έντασης, αν και η πρώτη μεγάλη επιστημονική μελέτη που έγινε στην Κίνα αναφέρει ότι το 80% των κρουσμάτων είναι ήπιο, κάθε άλλο παρά υπό έλεγχο θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι η επιδημία, της οποίας οι οικονομικές συνέπειες «χτυπούν» όλο τον πλανήτη, με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να υποστηρίζει πως η οικονομία της βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κα πρέπει να τονωθεί.
Και μπορεί η Κίνα στην προσπάθεια της να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας, να έχει θέσει σε καραντίνα ολόκληρες επαρχίες και πόλεις και να έχει επιβάλλει περιορισμούς σε ταξίδια και μετακινήσεις, ωστόσο αυτή η πολιτική έχει τον αντίκτυπο της τόσο στην οικονομία της (πολλά εργοστάσια και βιομηχανίες εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές) όσο και παγκοσμίως στις επιχειρήσεις, με τελευταία «θύματα» την Apple και την Singapore Airlines.
Την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις παγκοσμίως αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν το κόστος από το «χτύπημα» της επιδημίας, η ιατρική επιστημονική κοινότητα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κατασκευάσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το συντομότερο δυνατό, αν και αυτό δεν θα πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από τους επόμενους 9 – 12 μήνες.
Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία που να είναι 100% αποτελεσματική, μια σειρά από χώρες αρχίζουν να δοκιμάζουν συνδυασμό φαρμάκων στους ασθενείς με τον κορωνοϊό σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά περιστατικά.

Ακόμα πιο δραστικά μέτρα από τις αρχές του Χουμπέι για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι θα υιοθετήσουν πιο διεξοδικά και ισχυρά μέτρα για να εντοπίσουν εμπύρετους ασθενείς και να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την επιδημία του Covid-19, όπως μετέδωσαν σήμερα (18/2) τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Κινεζικές αρχές θα ελέγξουν τα αρχεία όλων των ασθενών που εμφάνισαν πυρετό και επισκέφθηκαν γιατρό από τις 20 Ιανουαρίου, καθώς και των ανθρώπων που αγόρασαν αντιπυρετικά και αντιβηχικά φάρμακα, είτε σε φαρμακεία είτε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.
Οι άνθρωποι αυτοί θα εξεταστούν και, εάν χρειαστεί, θα τεθούν σε καραντίνα ή θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία, συνεχίζει το επίσημο πρακτορείο επικαλούμενο την ανακοίνωση του κέντρου ελέγχου της επιδημίας.
Με βάση τον νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα (18/2) στη δημοσιότητα η Κίνα, αναφέρθηκαν τα λιγότερα νέα κρούσματα και οι λιγότεροι θάνατοι εδώ και μία εβδομάδα.
Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται επιφυλακτικά τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η επιδημία επιβραδύνεται.
Το Πεκίνο υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που δείχνουν μείωση των νέων κρουσμάτων αποδεικνύουν ότι τα δραστικά μέτρα που έχει λάβει, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και το εμπόριο, επιβραδύνουν τη μετάδοση της ασθένειας πέραν της επαρχίας Χουμπέι και της πρωτεύουσάς της, της πόλης Ουχάν.

Μαζικές απολύσεις

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008 και 2009, περίπου 20 εκατ. Κινέζοι μετανάστες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους καθώς μειώθηκαν οι εξαγωγές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Πεκίνο να ανακοινώσει ένα τεράστιο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που γρήγορα τόνωσε την ανάπτυξη, αλλά βάρυνε την οικονομία με χρέος. Αλλά το 2002 και το 2003, η κινεζική οικονομία παρέμεινε σε στέρεες βάσεις παρά τον SARS.
Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργικό συμβούλιο δεσμεύθηκε να αποτρέψει τις απολύσεις μεγάλης κλίμακας, λέγοντας στις τοπικές κυβερνήσεις να βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η απασχόληση, αξιοποιώντας κεφάλαια ασφάλισης ανέργων ή άλλους παρόμοιους πόρους.
Οι εταιρίες στον κινεζικό τομέα υπηρεσιών, από εστιατόρια και ξενοδοχεία έως καταστήματα, σινεμά και ταξιδιωτικά γραφεία, έχουν υποστεί το μεγαλύτερο μέρος των επιπτώσεων της επιδημίας, εκτός από τις μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις που ήταν μετά βίας κερδοφόρες, δήλωσαν οικονομολόγοι.
"Η κατάσταση με την απασχόληση είναι ΟΚ το πρώτο τρίμηνο αλλά, εάν ο ιός δεν τεθεί υπό έλεγχο έως τα τέλη Μαρτίου, τότε από το δεύτερο τρίμηνο θα δούμε πολλές απολύσεις", δήλωσε ο D. Wangh, αναλυτής στην Economist Intelligence Unit (EIU).
Οι απώλειες των θέσεων εργασίας μπορεί να φθάσουν έως τις 4,5 εκατ., προέβλεψε ο ίδιος.
Το 80% της απασχόλησης στα αστικά κέντρα αφορά ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Πριν από την επιδημία, η ανεργία είχε ήδη αυξηθεί, με το ποσοστό της να διαμορφώνεται στο 5,2% τον Δεκέμβριο συγκριτικά με 4,9% τον Απρίλιο του 2018 καθώς ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ επηρέασε τις εταιρίες.
Αρμόδιοι αξιωματούχοι παρουσίασαν μια σειρά μέτρων για να θωρακίσουν την οικονομία απέναντι στο αναμενόμενο πλήγμα του πρώτου τρίμηνου.
Οικονομολόγοι έχουν κατ’ επανάληψη αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη καθώς ο ιός εξαπλώνεται.
Ο επενδυτικός οίκος Nomura αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 3% το πρώτο τρίμηνο, από 3,8%, λόγω του χαμηλότερου ποσοστού επιστροφής στην εργασία ύστερα από τις παρατεταμένες αργίες για το κινεζικό νέο έτος και την επανέναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 6% το τέταρτο τρίμηνο ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης το 2019 διαμορφώθηκε στο 6,1% --ο ασθενέστερος εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.
Η αυξανόμενη απώλεια θέσεων εργασίας μπορεί να πλήξει τα εισοδήματα και την κατανάλωση, μειώνοντας την πιθανότητα σημαντικής ανάκαμψης στην οικονομία μόλις ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας, σύμφωνα με οικονομολόγους.

Moody’s: Αναθεωρεί στο 5,2% από 5,8% την πρόβλεψη για ανάπτυξη της Κίνας το 2020

Στην αναθεώρηση επί τα χείρω της πρόβλεψης του για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το 2020 προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, η Moody’s προβλέπει ότι η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί κατά 5,2% το 2020, από 5,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση του, τονίζοντας ότι η αναθεώρηση αυτή αντανακλά ένα σοβαρό αλλά σύντομο «χτύπημα» του κορωνοϊού στην κινεζική οικονομία.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Moody’s διατηρεί την πρόβλεψη της για ανάπτυξη της Κίνας κατά 5,7% το 2021.
Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι οι οικονομίες των κρατών της νότιας Ασίας – Ειρηνικού είναι πιο ευάλωτες από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας πως η ανάπτυξη των οικονομιών τους θα επιβραδυνθεί λόγω της χαμηλότερης ζήτησης και των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στην αλυσίδα παραγωγής.

Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί και τα 75.000 τα κρούσματα

Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Υγείας.
Συγκεκριμένα, ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 136 από την προηγουμένη.
Καταγράφηκαν επίσης 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην κινεζική επικράτεια, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, γεγονός που αυξάνει σε 74.185 το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν.
Ωστόσο, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι κατώτερος από τα 1.886 μία ημέρα νωρίτερα και είναι επίσης ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 29η Ιανουαρίου.
Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων (132) και των νέων κρουσμάτων (1.693) της επιδημίας καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης.
Οι 116 νεκροί αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, τη μεγαλούπολη Ουχάν.
Ωστόσο πέραν της Χουμπέι, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν σημαντικά μειωμένος, στα 56, για 15η συνεχόμενη ημέρα.
Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 900 κρούσματα μόλυνσης και μόλις 5 θάνατοι σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές.
Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 2.012 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 75.199.
Επικαλούμενος μελέτη του κινεζικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών σε 72.000 ανθρώπους, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επεσήμανε ότι πάνω από το 80% των ασθενών πάσχουν από ήπια μορφή της ασθένειες που προκαλεί ο COVID-19.
Κατά την ίδια έρευνα, σε ασθενείς ηλικίας ως 39 ετών ο δείκτης θνησιμότητας του ιού παραμένει πολύ χαμηλός, στο 0,2%, ωστόσο αυξάνεται προοδευτικά μεταξύ των ασθενών μεγαλύτερης ηλικίας.
Image

Περισσότερα τα εξιτήρια
Ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκε πως έχουν θεραπευθεί και έλαβαν εξιτήριο στην ηπειρωτική Κίνα ξεπέρασε αυτόν των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας χθες Τρίτη, για πρώτη φορά, δείχνουν δεδομένα που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.
Την Τρίτη δόθηκε εξιτήριο σε 1.824 ασθενείς που αποθεραπεύθηκαν, αριθμός που είναι υψηλότερος από αυτόν των ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.
Συνολικά 14.376 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν, στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, βγήκαν από τα νοσοκομεία ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.
 
Που έχουν καταγραφεί κρούσματα

Τουλάχιστον 454 κρούσματα του ιού έχουν επιβεβαιωθεί στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα ανοιχτά της Ιαπωνίας από τις 3 Φεβρουαρίου, ενώ άλλα 900 κρούσματα έχουν καταγραφεί συνολικά σε 27 κράτη.
Συγκεκριμένα:

Κίνα:
Ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας αυξήθηκε σε 1.868 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας, ενώ σχεδόν 72.500 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα (πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο).
Ο αριθμός αυτός έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ κατά πολύ εκείνον των θυμάτων του κοροναϊού που προκαλούσε το Σύνδρομο Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ), που είχε ανέλθει σε 774 παγκοσμίως την περίοδο 2002-2003, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ.
* Ένας άνθρωπος πέθανε στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 58 κρούσματα.
* Δέκα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο.
Image
Νότια Κορέα: 31 κρούσματα.
Ιαπωνία: 66 κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο. Συν τουλάχιστον 454 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στα ανοικτά του λιμένα της Γιοκοχάμας. Ένας αξιωματικός καραντίνας έχει επίσης μολυνθεί. Πολλοί Αμερικανοί απομακρύνθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο και επιβιβάστηκαν σε πτήση προς τη χώρα τους, όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Ταϊβάν: 22 κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο.
Καμπότζη: Ένα κρούσμα.
Μαλαισία: 22 κρούσματα.
Φιλιππίνες: Τρία κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο στη Μανίλα. Επρόκειτο για Κινέζο ο οποίος καταγόταν από την Ουχάν. Επρόκειτο για τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του COVID-19 εκτός Κίνας.
Σιγκαπούρη: 77 κρούσματα.
Ταϊλάνδη: 35 κρούσματα.
Βιετνάμ: 16 κρούσματα.
Ινδία: Τρία κρούσματα.
Νεπάλ: Ένα κρούσμα.
Σρι Λάνκα: Ένα κρούσμα.
Αυστραλία: 15 κρούσματα.
Καναδάς: Οκτώ κρούσματα.
ΗΠΑ: 15 κρούσματα. Ένας αμερικανός πολίτης υπέκυψε στην Ουχάν.
Γερμανία: 16 κρούσματα.
Γαλλία: 12 κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο. Επρόκειτο για τον πρώτο νεκρό λόγω του COVID-19 εκτός Ασίας.
Ιταλία: Τρία κρούσματα.
Ισπανία: Δύο κρούσματα. Οι ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.
Βέλγιο: Ένα κρούσμα.
Φινλανδία: Ένα κρούσμα.
Σουηδία: Ένα κρούσμα.
Ηνωμένο Βασίλειο: 9 κρούσματα.
Ρωσία: 2 κρούσματα. Οι ασθενείς έχουν βγει από το νοσοκομείο.
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 9 κρούσματα.
Αίγυπτος: Ένα κρούσμα, το πρώτο στην Αφρική.
Image
Αποβιβάζονται από το Diamond Princess

Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο με 542 επιβεβαιωμένα κρούσματα μετατράπηκε στη μεγαλύτερη εστία μόλυνσης του COVID-19 πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, άρχισαν σήμερα Τετάρτη 19/2 να αποβιβάζονται από το σκάφος έπειτα από δεκατέσσερις ημέρες καραντίνας.
Πρόκειται για περίπου 500 επιβάτες, οι οποίοι – και βάσει των εργαστηριακών εξετάσεων – είναι αρνητικοί στον ιό, δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα και δεν είχαν επαφή με φορείς του.
Η διαδικασία αποβίβασης των υπολοίπων θα έχει ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή 21/2 και όσοι επιβάτες έχουν μολυνθεί θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργό Υγείας
Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα, την 3η Φεβρουαρίου.

Ήπιο το 80% των κρουσμάτων του κορωνοϊού  - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο


Στην εκτίμηση ότι περισσότερα από τέσσερα στα πέντε κρούσματα (πάνω από το 80%) του κορωνοϊού είναι σχετικά ήπια καταλήγει η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ως σήμερα από Κινέζους επιστήμονες.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας και που μελέτησε τα 72.314 κρούσματα της νόσου που διαγνώσθηκαν στην Κίνα έως τις 11/2 καθώς και ασθενείς με τη λοίμωξη αλλά χωρίς συμπτώματα αλλά και ύποπτα περιστατικά, κατέληξαν στα εξής ενδιαφέροντα συμπεράσματα:
- Σχεδόν το 81% των λοιμώξεων είναι ήπια και οι ασθενείς θα ανακάμψουν σχετικά εύκολα.
- Σχεδόν το 14% των κρουσμάτων είναι σοβαρά (πνευμονία, δύσπνοια κ.α.) και μόνο το 5% κρίσιμα για τη ζωή του ασθενούς (αναπνευστική ανεπάρκεια, σήψη, πολυοργανική ανεπάρκεια).
- Το ποσοστό θανατηφόρων κρουσμάτων μεταξύ των ασθενών είναι 2,3%.
Στην επαρχία Χουμπέι, όπου είναι το επίκεντρο και έχει εκδηλωθεί το 94% των κρουσμάτων, η θνησιμότητα φθάνει το 2,9%, ενώ στην υπόλοιπη Κίνα είναι μόνο 0,4%.
- Το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (σχεδόν 15%) έχουν ασθενείς άνω των 80 ετών.
- Δεν έχουν υπάρξει καθόλου θάνατοι σε παιδιά έως εννέα ετών, ενώ πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό θυμάτων σε ασθενείς έως 39 ετών (μόνο 0,2%).
- Το ποσοστό θανάτων αυξάνει σε 0,4% για τους ασθενείς 40-49 ετών, 1,3% για 50-59 ετών, 3,6% για 60 έως 69 ετών και 8% για 70 έως 79 ετών.
- Οι άνδρες είναι πιθανότερο να πεθάνουν (2,8%) από ό,τι οι γυναίκες (1,7%).
- Οι ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό και στη συνέχεια όσοι έχουν διαβήτη, χρόνια πνευμονική πάθηση και υπέρταση.
 - Η καμπύλη εξέλιξης της επιδημίας στην Κίνα δείχνει κορύφωση των συμπτωμάτων στις 23 έως 26 Ιανουαρίου και στη συνέχεια μια αργή μείωση, πιθανώς επειδή έχουν αποτέλεσμα τα αυστηρά μέτρα περιορισμού των κινεζικών αρχών.
Όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η πτωτική τάση θα αναστραφεί.
Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι, μετά από κλινική δοκιμή σε 70 ασθενείς (τα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη), ενέκρινε για χρήση στην περίπτωση της νόσου COVID-19 το αντιικό φάρμακο favilavir (γνωστό προηγουμένως ως fapilavir), που έχει αναπτυχθεί από την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Zhejiang Hisun για φλεγμονές της μύτης και του λαιμού.
Image
Δοκιμές φαρμάκων

Στη δοκιμή φαρμάκων - που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του HIV – σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό θα προχωρήσει η Ιαπωνία.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Y.Suga «το Τόκιο έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες ώστε οι κλινικές δοκιμές με φάρμακα κατά του HIV σε κρούσματα του νέου κορωνοϊού να μπορέσουν να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό».
Σημειώνεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιαπωνία ανέρχονται σε 66, ενώ έχει καταγραφεί και ένας θάνατος.
Οι δοκιμές των φαρμάκων κατά του HIV ξεκινούν στην Ιαπωνία καθώς σε όλο τον κόσμο θεωρείται ότι αυτά ενδέχεται να αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον covid-19.
Σημειώνεται πως προς το παρόν δεν έχει βρεθεί θεραπεία που να είναι 100% αποτελεσματική, αν και αναφέρεται πως στην Ταϊλάνδη οι γιατροί φαίνεται να έχουν καταγράψει κάποιες επιτυχίες στην αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων του κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας συνδυασμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση της γρίπης και του HIV.
Image
Υπέκυψε στον κορωνοϊό ο διευθυντής του νοσοκομείου της Ουχάν

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι πέθανε ο διευθυντής του κυριότερου νοσοκομείου της μεγαλούπολης Ουχάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι που αποτελεί και το επίκεντρο της επιδημίας.
Η κινεζική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα 18/2 το πρωί ότι ο Liu Zhiming, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό, υπέκυψε.
Πρόκειται για τον δεύτερο εξέχοντα Κινέζο γιατρό που πεθαίνει από τον κορωνοϊό covid-19, καθώς νωρίτερα τον Φεβρουάριο είχε πεθάνει και o Li Wenliang, ο γιατρός που πρώτος είχε ενημερώσει τις αρχές για τον νέο ιό, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα.
Image

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 18/2 09:26)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης