Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέχισε ανοδικά το πετρέλαιο - Κέρδη 2,4% στα 53,29 δολάρια το βαρέλι το αργό

Συνέχισε ανοδικά το πετρέλαιο - Κέρδη 2,4% στα 53,29 δολάρια το βαρέλι το αργό
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,78% στα 52,70 δολ. ανά βαρέλι
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα Τετάρτη (19/2) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.
Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Μαρτίου, σημείωσε άνοδο 2,4% στα 53,29 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Ήταν το υψηλότερο επίπεδο για το συμβόλαιο ενός μήνα από τις 29 Ιανουρίου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή αγορών της Price Futures Group, Phil Flynn, οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft παρέχουν στήριξη στις τιμές του πετρελαίου, για να προσθέσει ότι «η Ρωσία δεν επιθυμεί να βρίσκεται στη λάθος πλευρά του ενεργειακού εμπορίου».
Υπενθυμίζουμε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου δημοσιεύονται με μία ημέρα καθυστέρηση, λόγω της αργίας στις ΗΠΑ την περασμένη Δευτέρα, έχοντας εμφανίσει την περασμένη εβδομάδα άνοδο των αποθεμάτων κατά 6 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και τη συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ στις 5 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κριθεί το μέλλον των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου.
«Οι "ταύροι" του πετρελαίου ελπίζουν ότι η Ρωσία θα συμφωνήσει με την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας και των υπολοίπων συμμάχων στον ΟΠΕΚ για περικοπές της τάξεως των 600 χιλ. βαρελιών ημερησίως», τόνισε ο αναλυτής εμπορευμάτων του Investing.com, Barani Krishnan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης