Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, εξαιρετικά αποτελέσματα από τον ΟΤΕ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, εξαιρετικά αποτελέσματα από τον ΟΤΕ
ΑΓΟΡΕΣ: Οι ξένες αγορές δείχνουν αρκετά δυνατές. Ο DAX και πάλι κοιτάει τα υψηλά του αν και αποκτά κάποια μεταβλητότητα. Η διόρθωση κράτησε μία μέρα και μετά επανήλθε η ανοδική κίνηση. Πάλι προσεγγίζει το άνω μέρος του ανοδικού καναλιού. Τα κακά νέα, δεν είναι και τόσο κακά, γράφουν τα ξένα δίκτυα και αναφέρονται στις εξαγωγές της Ιαπωνίας.

Η πορεία των διεθνών αγορών θα καθορίσει και τη δική μας, αφού η εγχώρια ειδησεογραφία είναι φτωχή. Σήμερα έχουμε τα αποτελέσματα του ΟΤΕ και βάζουν τη μετοχή του οργανισμού στο επίκεντρο. Μπαίνουν αύριο οι μετοχές της Άβαξ από την αύξηση κεφαλαίου, δημοσιεύει αποτελέσματα ο ΟΛΠ και μεθαύριο ξεκινάει η αύξηση της Audio Visual.

Το ΧΑ άνοιξε και αυτό με μικρή άνοδο ακολουθώντας τις ξένες αγορές με τον ΟΤΕ γρήγορα να αποτυπώνει τα θετικά αποτελέσματα στο ταμπλό. Μικρή αντίδραση βγάζουν και οι τραπεζικές μετοχές.

ΤΖΙΡΟΣ: Χαμηλός στο ξεκίνημα και θέλουμε υψηλότερο για να δούμε καλύτερα επίπεδα τιμών. Με 1,5 εκατ. ευρώ στα πρώτα 10 λεπτά δεν μπορούμε να πάμε μακριά.

ΟΤΕ: Σε πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα δείχνουν να είναι λίγο καλύτερα από τις εκτιμήσεις σε όλες τις γραμμές. Εξαιρετικές οι ελεύθερες ταμειακές ροές και πάνω από τις εκτιμήσεις, ο καθαρός δανεισμός είναι εξαιρετικά μικρός σε σύγκριση με τα EBITDA και το μέρισμα των 0,55 ευρώ αρκετά καλό.

Η πολιτική αμοιβών των μετόχων για το 2020 είναι στα 400 εκατ. ευρώ. Η μετοχή κινείται προς τα 14 ευρώ ξανά με άνοδο κοντά στο 1%. Η στήλη βρίσκει τα αποτελέσματα εξαιρετικά και η αμοιβή των μετόχων φέτος παρά τις μεγάλες εκροές που θα έχει είναι σημαντική.

ΑΔΜΗΕ: Ξεχωρίζει ξανά αφού παραμένει πάνω από τα 2,70 ευρώ και με καλές συναλλαγές. Η στήλη δεν περιμένει πως θα γίνει ιδιωτικοποίηση άμεσα. Στα 2,74 ευρώ και στο +0,74% με όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Προβληματίζει η πορεία της καθώς ρισκάρει η τιμή με την καθοδική διάσπαση του σχηματισμού. Λόγω και του κλίματος που υπάρχει στο εξωτερικό, θεωρούμε πως τα αποτελέσματα δε θα ικανοποιήσουν. Περιμένουμε όμως μία αντίδραση μετά τη σημαντική υποχώρηση από τα επίπεδα των 4 ευρώ περίπου που είχε βρεθεί πριν λίγες εβδομάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν χθες, Εθνική και Alpha Bank αντιδρούν ανοδικά. Η Eurobank βέβαια έχει πιο πολλά βλέμματα στραμμένα πάνω της λόγω των πληροφοριών για πωλήσεις και αγορές μετοχών από μεγάλα funds.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δεν πρέπει να υποχωρήσει άλλο η μετοχή αν και το γράφημα δεν μας αρέσει με την κλίση που έχει πάρει. Και η συγκεκριμένη επηρεάζεται από τις τιμές των μετάλλων. Το δολάριο από την άλλη ισχυροποιείται έναντι του ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χθες έκλεισε κάτω από τα 1,70 ευρώ και σήμερα είναι στα 1,6860 ευρώ με οριακή άνοδο. Βγήκαν κάποιες εντολές πώλησης στο ξεκίνημα και υπάρχουν πωλητές σημαντική στα 1,70 ευρώ. Αλλά για τη συγκεκριμένη μετοχή δεν είναι και μεγάλες.

ΕΥΔΑΠ: Έχοντας δείξει καλές αντοχές στο τελευταίο διάστημα και με την τιμή να μην απομακρύνεται από τα 7,60 ευρώ όπου εντοπίζονται περισσότερες πωλήσεις, περιμένουμε να δούμε σήμερα την κίνησή της. Στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο είναι στα 7,51 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Από τις λίγες μικρές όπου βλέπουμε λίγο καλύτερο όγκο. Στα 2,42 ευρώ και στο +1,68% με τα σενάρια για το πότε κλείνει το deal να δίνουν και να παίρνουν και φυσικά να έχουν κουράσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης