Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά ευρωαγορές και Wall λόγω αισιοδοξίας για τον κορωνοϊό - Στο +0,79% ο DAX - Σε ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq

Ανοδικά ευρωαγορές και Wall λόγω αισιοδοξίας για τον κορωνοϊό - Στο +0,79% ο DAX - Σε ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq
Οι κλάδοι εταιριών με έκθεση στην Κίνα κινούνται ανοδικά
Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Wall Street καθώς οι επενδυτές διακρίνουν κάποια προοπτική αισιοδοξίας μετά τα τελευταία μέτρα που υιοθέτησε η Κίνα για να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων ενισχύει τις προσδοκίες για περιορισμένες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Ο δείκτης Dow Jones σήμείωσε άνοδο +0,4% στις 29.347,82 μονάδες.
Κέρδη 0,47% ο δείκτης S&P 500 στις 3.386,11 μονάδες, άνοδος +0,87% ο δείκτης Nasdaq στις 9.817,18 μονάδες, με τους δύο δείκτες να διαμορφώνονται σε ιστορικά υψηλά.
Image
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραμένει πάντως επιφυλακτικός, σημειώνοντας ότι είναι νωρίς ακόμα για να διαπιστωθεί εάν η εξάπλωση του ιού έχει τεθεί υπό έλεγχο.
H κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην οικονομίας θα είναι περιορισμένος καθώς η επιδημία δεν θα μεταβάλλει τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανέφερε ότι θα χορηγήσει δάνεια με προνομιακούς όρους σε εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν στις προσπάθειες για τον έλεγχο της επιδημίας.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα προσθέτει ότι θα διατηρήσει το γουάν σταθερό και θα διατηρήσει τη συνετή νομισματική πολιτική ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας o δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 0,5% σε προσαρμοσμένη βάση τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο των τιμών κατά 0,1%.
Εάν εξαιρεθούν οι συχνά ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού ενισχύονται 0,5% τον Ιανουάριο.
Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019, ο συνολικός PPI σημείωσε άνοδο 2,1% τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού έχει καταγράψει άνοδο σε ετήσια βάση, συνέχεια από το Νοέμβριο και μετά.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Walmart ανακοίνωσε στους επενδυτές ότι αναμένει οικονομική επίδραση στο α΄ τρίμηνο και πιθανώς και στο β΄ τρίμηνο, στις δραστηριότητές της στην Κίνα ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού.
Το ξέσπασμα του ιού έχει κλείσει μεγάλα μέρη της Κίνας, επηρεάζοντας αρνητικά τις επιχειρήσεις λιανικής, τα εστιατόρια και την αλυσίδα εφοδιασμού, χωρίς ωστόσο να έχει μεγάλη επίδραση στις δραστηριότητες προμήθειας της WalMart.
Πολλές επιχειρήσεις λιανικής έπρεπε να κλείσουν κάποια από τα καταστήματά τους στην Κίνα, ωστόσο η WalMart δήλωσε πως όλα της τα καταστήματα είναι ανοιχτά, αν και η πλειονότητα των καταστημάτων της δουλεύουν περιορισμένες ώρες και κάποια έχουν περιορισμένες επιλογές.
Η Wingstop Inc ανακοίνωσε τα κέρδη δ΄ τριμήνου τα οποία διαμορφώθηκαν στα 3,1 εκατ. δολάρια ή 10 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 2,4 εκατ. δολάρια ή 8 σεντς ανά μετοχή στο προηγούμενο έτος.
Η Garmin Lt, κατασκευάστρια εταιρεία συσκευών πλοήγησης και επικοινωνιών, ανακοίνωσε κέρδη δ΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, έδωσε αισιόδοξες προοπτικές και αύξησε το μέρισμα κατά 7%.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 360,8 εκατ. δολάρια ή 1,89 δολάρια ανά μετοχή, από τα 190,2 εκατ. δολάρια ή 1 δολάριο ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 18% στα 1,10 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 1,01 δισ. δολάρια.
Η Fresh Del Monte Produce Inc ανακοίνωσε απροσδόκητα ζημιές στο δ΄ τρίμηνο και πτώση των εσόδων, κυρίως εξαιτίας της πτώσης στις πωλήσεις του κλάδου φρέσκων τροφίμων και μιας εθελοντικής ανάκλησης από την θυγατρική Mann Packing.
Οι ζημιές της εταιρείας πώλησης φρούτων συρρικνώθηκαν στα 25,8 εκατ. δολάρια ή 54 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών 34 εκατ. δολαρίων ή 70 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Σε συνομιλίες με την Airbus SE για τον σχεδιασμό και πώληση μιας παραλλαγμένης μηχανής για το αεροσκάφος A330neo βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η General Electric, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Οι συζητήσεις διεξάγονται καθώς η Boeing, ένας κρίσιμος πελάτης της GE, έχει αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή του 787 Dreamliner εν μέσω της κρίσης από την παρατεταμένη χρονική περίοδο που παραμένουν καθηλωμένα τα  Boeing 737 Max. Τα 737 Max καθηλώθηκαν τον προηγούμενο Μάρτιο μετά από δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα με το συγκεκριμένο αεροσκάφος.
Η Dish Network Corp ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη για το δ΄ τρίμηνο, αν και τα έσοδα μειώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους.
Η εταιρεία δορυφορικής τηλεόρασης ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 389 εκατ. δολαρίων ή 69 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 337 εκατ. δολάρια ή 64 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Σημαντική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενισχύει τις προσδοκίες για περιορισμένες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημελιωσε άνοδο +0,76% στις 433,59 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 13.7789 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο +1,02% στις 7.457,02 μονάδες.
Στις 6.111,24 μονάδες έκλεισε o δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, με άνοδο +0,9%.

Image
Οι κλάδοι εταιριών με έκθεση στην Κίνα κινούνται ανοδικά, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρίες εξόρυξης που ενισχύονται κατά 0,6% και 1%, αντίστοιχα.
Αν και ο παγκόσμιος συναγερμός για την επιδημία του κορωνοϊού παραμένει και οι εκτιμήσεις για το ποια θα είναι η διάρκεια του, πόσα τα θύματα του και ποιες οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες, τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους.
Διότι μπορεί ο αριθμός των νεκρών να ξεπέρασε τους 2.000 και τα κρούσματα τα 75.000, αλλά οι αρμόδιες αρχές της Κίνας αναφέρουν ότι χθες Τρίτη 19/2 κατεγράφησαν τα λιγότερα κρούσματα από τις 29 Ιανουαρίου και ότι η επαρχία Χουμπέι που είναι το επίκεντρο της επιδημίας ανέφερε και αυτή τα λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εδώ και μια εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι που έλαβαν εξιτήριο ήταν περισσότεροι από αυτούς που μολύνθηκαν από τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης