Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται – Ειδική πρόβλεψη για στρατηγικούς κακοπληρωτές

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται – Ειδική πρόβλεψη για στρατηγικούς κακοπληρωτές
Θα υπάρξει κοινωνική προστασία για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά όσον αφορά την α’ κατοικία είπε ο κ.Σταϊκούρας
Τη θέση ότι πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται καθώς και ότι στο νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για στρατηγικούς κακοπληρωτές διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση των δανειοληπτών οι οποίοι δυνητικά μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι η κυβέρνηση.
«Είναι μεγάλο το θέμα του ιδιωτικού χρέους.
Και πρέπει να έχουμε κοινωνική διάσταση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε.
Ωστόσο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς.
Πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται.
Πριν την κρίση, το 2008, έγιναν 52.000.
Για το 2019 είχαν προγραμματιστεί 22.879 και έγιναν 5.622.
Όσοι δεν έγιναν είναι γιατί οι πολίτες βρήκαν λεφτά και μπήκαν στη ρύθμιση» υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας, τονίζοντας πως το ζητούμενο είναι «πώς θα προστατέψει τους αδύναμους και όχι τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».
Όπως είπε, οι τέσσερις άξονες της κυβέρνησης στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι ότι τα οκτώ σχήματα που μπορεί τώρα να ρυθμίσει ένας φορολογούμενος τις οφειλές του, θα γίνουν ένα, ότι θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για φυσικά και νομικά πρόσωπα, ότι θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές - σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους τέσσερις πολίτες, είναι στρατηγικός κακοπληρωτής – καθώς και ότι θα υπάρξει κοινωνική προστασία για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.
Επιπλέον, ο κ.Σταϊκούρας εκτίμησε ότι ολοκληρώνονται η πέμπτη και η έκτη αξιολόγηση, οι οποίες, όπως είπε, θα έχουν θετικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία τόσο άμεσες όσο και έμμεσες, ενώ υπογράμμισε πως στα θέματα που έχουν θέσει στους θεσμούς και τους εταίρους περιλαμβάνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα με απώτατο στόχο την κατάθεση του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο του ’20 έτσι ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για το ’21 και το ’22.
Ακόμα δήλωσε πως μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχουν αποφάσεις σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά και αποφάσεις που θα αφορούν τη δυνατότητα μείωσης φόρων και συγκεκριμένα της εισφοράς αλληλεγγύης.
Σχετικά με τις μειώσεις φόρων ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε πως δεν έχει εικόνα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2020, ωστόσο δήλωσε πως «όταν δημιουργηθεί ο χώρος με ασφάλεια μέσα στο 2020, θα είναι σε θέση να κάνουν καλή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης».
«Το πόση θα είναι εξαρτάται από το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργείται μέσα στο τρέχον έτος» τόνισε ο κ.Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης