Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η εταιρεία από τη Φθιώτιδα που μοίρασε μπόνους 2.500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο της

tags :
Η εταιρεία από τη Φθιώτιδα που μοίρασε μπόνους 2.500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο της
H εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο υγιείς Ελληνικές βιομηχανίες στον κλάδο των βιοκαυσίμων και τροφίμων στη χώρα μας
Μία ακόμη εταιρεία προχώρησε στην διανομή μπόνους στους 225 εργαζόμενους της, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τις 560 χιλ. ευρώ.
Πρόκειται για την εταιρεία Agroinvest με έδρα την Φθιώτιδα, όπου η διοίκηση την περασμένη εβδομάδα κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ανακοίνωσε μπόνους ύψους 2.500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο.
Μάλιστα όπως αναφέρουν και τα τοπικά ΜΜΕ, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ο οποίος είπε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας: «Μήπως μπορείτε να με προσλάβετε κι εμένα στην εταιρεία;»
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Agroinvest, είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο υγιείς Ελληνικές βιομηχανίες στον κλάδο των βιοκαυσίμων και τροφίμων στη χώρα μας.
Η επιχείρηση αναπτύσσει ευρύτατες δραστηριότητες και διαθέτει μεγάλο παραγωγικό δυναμικό και ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις, οι οποίες της προσδίδουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η βιομηχανική μονάδα της βρίσκεται στην ανατολική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στο Αχλάδι Στυλίδας, σε έκταση 250 στρεμμάτων, όπου λειτουργούν οκτώ γραμμές παραγωγής, υποστηριζόμενες από μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και το ιδιόκτητο λιμάνι.
Στις παραδοσιακές δραστηριότητες της Agroinvest περιλαμβάνονται η παραγωγή και εμπορία σπορελαίων κατεργασμένων και ακατέργαστων, σογιάλευρων, ηλιάλευρων, κραμβάλευρων, απλών και σύνθετων ζωοτροφών, καθώς επίσης αλεύρων για την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική.
Η εταιρεία ασχολείται επίσης, συχνά, με την εμπορία δημητριακών, κυρίως για την παραγωγή ζωοτροφών.
Επίσης, έχει εισέλθει δυναμικά και στην παραγωγή βιοκαυσίμων, στην οποία οφείλει πλέον το αναλογικά μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, καθώς το 2018 στην κρατική κατανομή της παραγωγής βιοντίζελ πήρε την υψηλότερη βαθμολογία και έλαβε ποσοστό 25,83% της κατανεμημένης ποσότητας μεταξύ των συμμετεχόντων εταιρειών. Επίσης, διαθέτει μονάδα πάχυνσης ψαριών στη θέση Θυνί Αργολίδας, ενώ δραστηριοποιείται και στην εμπορία λιπασμάτων.
Η εταρεία τα τελευταία χρόνια εμφανίζει υψηλές οικονομικές επιδόσεις παρά την κρίση.
Το 2018 παρουσίασε αύξηση του τζίρου της κατά 16,57% και ανήλθε στα 109,2 εκατ. ευρώ έναντι 93,7 εκατ ευρώ το 2017. Επίσης τα EBITDA ανήλθαν στα 14,8 εκατ ευρώ έναντι 12,9 εκατ ευρώ το 2017, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20,55% και ανήλθαν στα 8,25 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης