Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +8% η Τεχνική Ολυμπιακή λόγω Πόρτο Καρράς – Το περιθώριο ανόδου

tags :
Στο +8% η Τεχνική Ολυμπιακή λόγω Πόρτο Καρράς – Το περιθώριο ανόδου
Kάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε αποπληρωμή του δανείου της Fortress από τον αγοραστή
(upd) Νέες πληροφορίες για κλείσιμο του deal κυκλοφορούν στα χρηματιστηριακά γραφεία, αναφορικά με την πώληση του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς που ελέγχεται από την Τεχνική Ολυμπιακή.
Με βάση κάποιες πληροφορίες, το τίμημα που θα καταβάλει ο Ιβάν Σαββίδης ανέρχεται στα 240 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις.
Επιπλέον κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε αποπληρωμή του δανείου της Fortress από τον αγοραστή.
Αναλυτές της αγοράς που παρακολουθούν τον τίτλο αναφέρουν πως με βάση και τον ισολογισμό της θυγατρικής του 2018 μετά την πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων και την κάλυψη των απαιτούμενων κεφαλαίων της καθαρής θέσης μένουν στην Τεχνική Ολυμπιακή 170 εκατ. ευρώ περίπου και αν πληρωθούν και κάποιες άλλες υποχρεώσεις 132 εκατ. ευρώ, ενώ η εισηγμένη θα διαθέτει και ακίνητη περιουσία ύψους 26 εκατ. ευρώ και θα έχει και απαιτήσεις 10 εκατ. ευρώ.
Με βάση αυτές τις υποθέσεις το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα είναι της τάξης του 60%.
Όπως όμως επισημαίνουν αναλυτές, αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και σημειώνουν το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί πάρα πολλά αναφορικά με το deal.
Το ταμπλό προεξοφλεί το τελευταίο διάστημα μία θετική εξέλιξη, με τη μετοχή να βρίσκεται στα 2,57 ευρώ με άνοδο 8% και όγκο 131 χιλ. τεμάχια.
Στα 2,50 ευρώ υπήρχε εντολή πώλησης με «μηχανάκι» εδώ και μέρες που δεν άφηνε τον τίτλο να πάει υψηλότερα, αλλά σήμερα φαίνεται πως ολοκληρώθηκε.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 104 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης