Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέα εποχή για Interamerican και Anytime και στον κλάδο ασφάλισης oχημάτων

tags :
Νέα εποχή για Interamerican και Anytime και στον κλάδο ασφάλισης oχημάτων
Ξεπέρασαν τις 620.000 τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα κατά το 2019
Νέα προοπτική και στην ασφάλιση αυτοκινήτου έχει ανοίξει για την Interamerican η Anytime που συνδέεται περισσότερο με την ψηφιακή εμπειρία.
Η εταιρεία, με χαρακτηριστικό γνώρισμα τις πρωτοποριακές κινήσεις οι οποίες βασίζονται στην τεχνολογία και τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, ενισχύει συνεχώς την ηγετική θέση της στην αγορά.
Όπως επισημαίνει ο Πάνος Κούβαλης, Mobility & Convenience Tribe Leader της εταιρείας, «ο πελάτης βρίσκεται πλέον 24 ώρες κάθε μέρα της εβδομάδας online, είναι εκπαιδευμένος στο να καταναλώνει online, ενημερώνεται διαρκώς και έχει απαιτήσεις για γρήγορες και  απλές διαδικασίες που οδηγούν σε αποφάσεις για τη ζωή του που έχουν αξία για τα χρήματα του».
Ήδη, η εταιρεία -με αιχμή την Anytime- έχει αναπτύξει επιπλέον παροχές με υπηρεσίες πέρα από τα παραδοσιακά όρια ασφάλισης και για τη μετακίνηση, στο πλαίσιο της αποστολής της «να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα».
Το 2019 έκλεισε πολύ θετικά για τον κλάδο ασφάλισης οχημάτων της Interamerican όπου η εταιρεία, με εύρος στη διανομή, έχει επιτύχει να πρωταγωνιστεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα έφθασαν στα 141 εκατ. ευρώ και τα ασφαλισμένα οχήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, στα 620.468.
Όλες οι παραγωγικές δυνάμεις πωλήσεων της εταιρείας συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.
Στην Ελλάδα, η Anytime αύξησε τους πελάτες της με αξιοσημείωτη συνεισφορά των Δικτύων Agency και Brokers τα οποία λειτουργούν με σύσταση της απευθείας πώλησης εξοικονομώντας παραγωγικά δημιουργικό χρόνο για άλλους κλάδους, όπου χρειάζεται η συμβουλευτική υποστήριξη από τον εξειδικευμένο συνεργάτη.
Τα δίκτυα διαμεσολάβησης της Interamerican, παράλληλα με την Anytime, πρόσθεσαν σημαντική ασφαλιστική παραγωγή.
Στην Κύπρο πέρυσι, η Anytime υπερδιπλασίασε τα ασφαλισμένα οχήματα έναντι του 2018.
Ωστόσο, όπως παρατηρεί ο κ. Κούβαλης, «θα ήταν λάθος να χαρακτηρίσουμε απόλυτα τα κοινά, που επιλέγουν είτε να αγοράσουν μέσω δικτύων είτε από το διαδίκτυο, με βάση την περιοχή ασφάλισης.
Όλο και περισσότερο βλέπουμε τον καταναλωτή να επιλέγει το μέσο αγοράς ανάλογα με την κατανόηση των αναγκών του σε θέματα ασφάλισης.
Είναι πιθανόν ο ίδιος άνθρωπος να επιλέξει να αγοράσει μια ασφάλεια για το αυτοκίνητό του στο διαδίκτυο, αλλά ταυτόχρονα, να επιλέξει έναν επαγγελματία συνεργάτη για την κάλυψη υγείας της οικογένειάς του.
Μια σειρά από έρευνες, εξάλλου, έχουν αναδείξει τη σημασία που δίνουν οι νεώτερες γενιές στην εξειδικευμένη συμβουλή. 
Φυσικά, σε πιο απλές ασφαλίσεις όπως αυτή του αυτοκινήτου ή του σπιτιού, όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την αγορά ασφάλισης και ακόμα περισσότεροι για να αποκτήσουν εικόνα των επιλογών σε προϊόντα και τιμές.
Και τα δύο αυτά κοινά αναμένουμε να αυξηθούν εκθετικά τα επόμενα χρόνια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης