Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στα μαχαίρια ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ για το συνέδριο - Αντισυγκεντρώσεις και στάση εργασίας

Στα μαχαίρια ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ για το συνέδριο - Αντισυγκεντρώσεις και στάση εργασίας
Πρωτόγνωρες καταστάσεις διαμορφώνονται στο συνδικαλιστικό κίνημα ενόψει της πραγματοποίησης την επόμενη Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου του έκτακτου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στο Καβούρι, με την ΑΔΕΔΥ να προκηρύσσει την ίδια μέρα 3ωρη στάση εργασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους και ταυτόχρονα να συνδιοργανώνει αντισυγκέντρωση έξω από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας.
Είναι τουλάχιστον πρωτόγνωρο στα ιστορικά χρονικά το αντίστοιχο συνδικαλιστικό όργανο των Δημοσίων Υπαλλήλων, να επεμβαίνει στα Εσωτερικά άλλης οργάνωσης και να επιτίθεται με δριμύτητα στο αντίστοιχο των ιδιωτικών υπαλλήλων και μάλιστα να «απαιτεί» να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ.
Και μάλιστα είναι σε εξωφρενικό βαθμό «κουφό» να κηρύσσει «σε διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020,  από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα  πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ».
Αμεση ήταν η απάντηση της ΓΣΕΕ που δηλώνει τη βαθύτατη θλίψη της
για το γεγονός ότι «μια ομάδα προθύμων, προσχωρεί στη στρατηγική του
Π.Α.ΜΕ για την ολοκληρωτική διάλυση των συνδικάτων».
Σχεδόν αναμέναμε –σημειώνει -μια τέτοια θεσμική εκτροπή.
Άλλωστε είχαν προηγηθεί κι άλλες τέτοιες «βαρύνουσας» σημασίας ανακοινώσεις - παρεμβάσεις που άπτονται…των «άμεσων» προβλημάτων του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου…
Η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΓΣΕΕ, είναι οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αντίστοιχα.
Οφείλουν να λειτουργούν με σοβαρότητα, να παράγουν πολιτική, να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση με ευθύνη απέναντι στον κόσμο που εκπροσωπούν, να έχουν καθοδηγητικό ρόλο με ύφος Προοδευτικό, Δημοκρατικό, Ευρωπαϊκό.
Είναι όργανα με ιστορία και έχουν συνεισφέρει βαρύ φόρο στην προάσπιση των συλλογικών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Και το 37 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΓΣΕΕ είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του Ιδιωτικού Τομέα! Κανείς δεν έχει δικαίωμα και δεν θα μπορέσει να το παρεμποδίσει με τη βία.
Η σημερινή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ (τέτοιο περιεχόμενο ούτε το Π.Α.ΜΕ δεν τόλμησε να συντάξει), αποτυπώνει το πραγματικό πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της, που πρωτίστως ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος θα πρέπει να επιλύσει.
Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων μας δημοσίων υπαλλήλων!!!

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης