Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Ο Αναπ. υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα έχει συνταχθεί υπέρ της πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ύψος του προϋπολογισμού
Συνάντηση με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές στην έδρα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες είχε σήμερα (19/2) ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπ. Εξωτερικών ο κ. Βαρβιτσιώτης έλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους Έλληνες Ευρωβουλευτές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021 - 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν την Πέμπτη (20/2) κατά τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία σε κλίμα συνεννόησης να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για τις εθνικές θέσεις και προσδοκίες, καλώντας τους να διατυπώσουν τις δικές τους, μεταφέροντας από την πλευρά τους το κλίμα που επικρατεί στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε παράλληλα ότι το πλαίσιο διεκδικήσεων της χώρας εστιάζει σε ένα πιο γενναιόδωρο και αναπτυξιακό προϋπολογισμό.
Όπως τόνισε η Ελλάδα έχει συνταχθεί από την αρχή υπέρ της πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ύψος του προϋπολογισμού.
Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν οι πολιτικές της Συνοχής και της ΚΑΠ στην αιχμή του προϋπολογισμού, καθώς είναι αυτές που αποτελούν την καρδιά της συνοχής και της οικονομικής σύγκλισης των ευρωπαϊκών περιφερειών.
Αυτές, άλλωστε, έχουν ανάγκη και χώρες, όπως η δική μας, που έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα, η Ελλάδα υποστηρίζει τη χρηματοδότηση και νέων πολιτικών, που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ευρωπαϊκές προκλήσεις, ανέφερε καταληκτικά ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έγραψε σχετικά με την συνάντηση στο Twitter: «Συνεργαζόμαστε με τους Ευρωβουλευτές μας για να κάνουμε τη φωνή της χώρας πιο δυνατή.
Τους ενημέρωσα για τις διαπραγματεύσεις του νέου eubudget και άκουσα τις θέσεις τους.
Με συνεννόηση και συντονισμό, είμαστε πάντα αποτελεσματικότεροι στη διεκδίκηση των εθνικών μας στόχων».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS