Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μέσω ΟΤΕ η αντίδραση, χαμηλός και πάλι ο τζίρος

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μέσω ΟΤΕ η αντίδραση, χαμηλός και πάλι ο τζίρος
ΑΓΟΡΑ: Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ, η υπερβολική πτώση της Alpha Bank στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο ΟΠΑΠ και η Lamda ξεχώρισαν σήμερα. Έτσι η αγορά μπόρεσε και κράτησε το θετικό πρόσημο κλείνοντας βέβαια σε επίπεδα κοντά στις 915 μονάδες. Στις 916,80 ευρώ για την ακρίβεια.

Χαμηλός παραμένει ο τζίρος, λίγες μετοχές είχαν ενδιαφέρον και οι τράπεζες παρά τις θετικές εκθέσεις δε νομίζουμε πως μπορούμε να πούμε ότι ήταν μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Η Eurobank κρατιέται αλλά μάλλον όλοι περιμένουν τι θα γίνει με τα κομμάτια που ακούγεται ότι υπάρχουν προς πώληση και η Εθνική μαζί με την Πειραιώς είχαν αδιάφορη εικόνα.

Στρέφουμε το βλέμμα μας στα αποτελέσματα αφού βλέπουμε πως αυτά μέχρι στιγμής δίνουν δυνατότητες διαφοροποίησης σε επιμέρους μετοχές. Η πορεία σήμερα του ΟΤΕ, ή και της Coca Cola λίγες μέρες πριν αυτό δείχνουν.

ΟΤΕ: Τα αποτελέσματα άρεσαν και στη στήλη και προφανώς και στην αγορά. Αυτή την ώρα η διοίκηση ενημερώνει τους αναλυτές. Σημειώνουμε ξανά το χαμηλό δείκτη net debt/EBITDA και τις εξαιρετικές ελεύθερες ταμειακές ροές. Στο +2,32% και στα 14,12 ευρώ με όγκο 1,97 εκατ. τεμάχια. Αρκετά τα πακέτα στη μετοχή.

ΟΛΠ: Αύριο είναι η δική του σειρά να μας ενημερώσει για τα πεπραγμένα του 2019. Η μετοχή έχει διορθώσει καλά από τα υψηλά της και στην τιμή των 21,45 ευρώ μπορεί να τραβήξει βλέμματα. Διαπραγματεύεται κάτω από το 200άρη, αλλά δεν έχει απομακρυνθεί και βρίσκεται κοντά σε στήριξη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δε μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Πάλι καλά που έκλεισε με οριακή άνοδο αλλά και με πωλητές που ήθελαν να πουλήσουν 17 χιλ. τεμάχια. Στις 278 χιλ. τεμάχια ο όγκος.

ΟΠΑΠ: Πολύ δυνατός..

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ούτε από εδώ αντίδραση. Στα 1,68 ευρώ αμετάβλητη και με διάθεση να πουληθούν άλλα 30 χιλ. τεμάχια στο κλείσιμο που όμως δε βρήκαν αγοραστή.

VIOHALCO: Αδύναμη και αυτή.

ΕΥΔΑΠ: Ούτε σήμερα πέρασε τα 7,60 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ελπίζουμε κάποια στιγμή να τελειώσει το σήριαλ. Εκτός από το θέμα που ανεβάσαμε στη στήλη νωρίτερα, σημειώνουμε πως μαθαίνουμε ότι αποπληρώθηκε το δάνειο που είχε πάρει από το Fortress. Προφανώς από τον αγοραστή και όχι από την εταιρεία.

Αυτό αν επιβεβαιωθεί σημαίνει το πως το deal θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένο. Η πορεία της μετοχής πάντως αυτό προσπάθησε να δείξει. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο για τη συγκεκριμένη εισηγμένη αλλά και για τη γενικότερη αξιοπιστία της αγοράς να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το deal.

ΟΛΥΜΠ: Θα βοηθήσει συνολικά τα μικρομεσαία. Αν η αγορά απογοητευτεί θα είναι πλήγμα για πολλά χαρτιά. Με όσα έχουμε ακούσει εδώ έχουμε γίνει πιο επιφυλακτικοί, γι΄αυτό και έχουμε πει πως πρέπει να μείνουν στη μετοχή όσοι πιστεύουν στην πώληση και με καλό τίμημα.

Στα 2,50 ευρώ υπήρχε και πάλι μηχανάκι αλλά την απορρόφησαν οι αγοραστές την προσφορά και η μετοχή κινήθηκε υψηλότερα. Στα 2,58 ευρώ έκλεισε και στο +8,4% με υψηλό όγκο 213 χιλ. τεμαχίων. Για να δούμε θα κάνει την ανοδική διαφυγή;

FORTHNET: Τελειώνει και εδώ λέει το deal αλλά εδώ οι λεπτομέρειες είναι αυτές που ενδιαφέρουν, γιατί αν σβήσουν οι τράπεζες δάνεια στα επίπεδα που ακούγεται στην αγορά, τότε αλλάζει όλη η δομή του ισολογισμού. Και εδώ πρέπει να τελειώσει το θέμα και νομίζουμε πως θα βελτιωθεί η επενδυτική ψυχολογία συνολικά για τις μικρομεσαίες του ΧΑ.

ΚΡΕΚΑ: Παιδιά δεν ανεβαίνουν έτσι οι μετοχές που δεν έχουν εμπορευσιμότητα. Όσο και να βάζετε εντολές στο limit up αν δεν δώσει κάποιος μετοχές δε θα πάει πουθενά. Τόσο καιρό και ακόμα να το καταλάβουν κάποιοι.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Από το συνολικό όγκο 100 χιλ. τεμάχια έγιναν στα πρώτα λεπτά με τον πωλητή να βγάζει τα κομμάτια και να τα απορροφούν με ευκολία οι αγοραστές. Η πράξη έγινε στο 1,01 ευρώ και δεν απομακρύνθηκε από εκεί σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Τελικά έκλεισε στα 1,03 ευρώ με όγκο 162 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης