Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Στους 2.128 οι νεκροί – Οι δύο στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Κορωνοϊός: Στους 2.128 οι νεκροί – Οι δύο στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess
Χθες 19/2 καταγράφηκαν τα λιγότερα κρούσματα από τις 23/1 στην Κίνα
Στους 2.128 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού ενώ κατεγράφησαν και οι δύο πρώτοι θάνατοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιαπωνίας.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, συνολικά 394 νέα κρούσματα κατέγραψαν οι αρχές στην ηπειρωτική Κίνα χθες Τετάρτη, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 23η Ιανουαρίου.
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 75.725, εκ των οποίων 74.576 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.
Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 114 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε 2.118 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα.
Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, αναφέρθηκαν 108 νέοι θάνατοι, οι 88 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Ουχάν, την πρωτεύουσά της.
Πέραν της Χουμπέι, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μειώθηκε για 16η συναπτή ημέρα στα 45.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ίδια τη Χουμπέι είναι θεαματικά μειωμένος σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.693).
Συνολικά, 16.155 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.
Την ίδια στιγμή, δύο από τους επιβάτες που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess πέθαναν.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 80 ετών.
Τα θύματα, που είχαν υποκείμενες παθήσεις, διακομίστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο σε νοσοκομεία την 11η και τη 12η Φεβρουαρίου, αφού επιβεβαιώθηκε πως είχαν μολυνθεί .
Ήταν ανάμεσα στους τουλάχιστον 621 επιβαίνοντες στο Diamond Princess που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα ότι προσβλήθηκαν από τον COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης