Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από την επίθεση στη Γερμανία

tags :
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από την επίθεση στη Γερμανία
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν "σοκ" και "θλίψη" για την επίθεση στην Έσση
«Βαθιά σοκαρισμένη» δηλώνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανίδα Ursula von der Leyn από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε ένοπλος στην πόλη Χανάου της Γερμανίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει εννέα ανθρώπους, οι οποίες, σύμφωνα με τις αρχές, είχαν «ρατσιστικά κίνητρα».
«Σήμερα το πρωί με πολλή θλίψη σκέφτομαι τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων, στους οποίους απευθύνω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια.
Σήμερα μοιραζόμαστε το πένθος σας», έγραψε στο Twitter η von der Leyen, πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο Χανάου «τραγωδία», λίγες ώρες προτού συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel και τους Ευρωπαίους εταίρους της στις Βρυξέλλες.
«Η παράλογη απώλεια ανθρώπινων ζωών αποτελεί τραγωδία, ανεξαρτήτως του πού συμβαίνει», έγραψε στο Twitter o Μichel.
«Μετά τη φοβερή επίθεση οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Χανάου», ανέφερε.
«Σοκαρισμένος και βαθιά λυπημένος από τη φρίκη των επιθέσεων στη γερμανική πόλη Χανάου», δήλωσε ο David Sassoli πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Είμαστε ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή μίσους και βίας», ανέφερε.

Macron: Πλήρης στήριξη στη Γερμανία και την καγκελάριο Merkel

Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron εξέφρασε σήμερα την «απέραντη θλίψη» του και την «πλήρη υποστήριξη προς τη Γερμανία μπροστά σ' αυτή την τραγική επίθεση».
«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα και στις πενθούσες οικογένειες. Είμαι στο πλευρό της καγκελαρίου Μέρκελ σ' αυτή τη μάχη για τις αξίες μας και την προστασία των δημοκρατιών μας», συνέχισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε μήνυμά του που ανέβασε στo Twitter.
Σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία, τα κίνητρα του φερόμενου δράστη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, είναι πιθανόν «ξενοφοβικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης