Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,9% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2020

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,9% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2020
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,8%
Ανάκαμψη σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (20/2) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας ενισχύθηκαν κατά +0,9% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,5% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,7%.
Τόσο οι πωλήσεις στα καταστήματα τροφίμων όσο και οι πωλήσεις στα καταστήματα μη εδώδιμων προϊόντων κατέγραψαν σημαντική μηνιαία άνοδο, και συγκεκριμένα στο +1,7% και +1,3% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα οι τιμές καυσίμων σημείωσαν «βουτιά» της τάξεως του -5,7%.
Εάν εξαιρεθούν οι τιμές καυσίμων, η μηνιαία άνοδος των λιανικών πωλήσεων διαμορφώνεται στο +1,6% έναντι πτώσης -0,8% τον Δεκέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,8%.
Οι πωλήσεις μέσα διαδικτύου αποτέλεσαν το 19% των συνολικών λιανικών πωλήσεων για τον Ιανουάριο του 2020, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας αυξήθηκαν κατά +0,8% ένω εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές καυσίμων, η άνοδος διαμορφώνεται στο +1,2%.
«Ο Βρετανός καταναλωτής είναι ένα σκληρό θηρίο και έχοντας ξεπεράσει την προεκλογική αβεβαιότητα, επιστρέψαμε στα καταστήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Equals Group, Jeremy Thomson-Cook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης