Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Παρακολουθούμε προσεκτικά τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην ιαπωνική οικονομία - Υψηλή η μεταβλητότητα στις αγορές

Kuroda (BoJ): Παρακολουθούμε προσεκτικά τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην ιαπωνική οικονομία - Υψηλή η μεταβλητότητα στις αγορές
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας τόνισε ότι η έξαρση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει υψηλή μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές, ενώ έχει οδηγήσει σε χαμηλό 10μήνου την ισοτιμία γεν - δολαρίου
(upd)Τη θέση ότι η έξαρση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές παγκοσμίως διατύπωσε σήμερα (20/2) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, τονίζοντας ότι η BoJ παρακολουθεί με προσοχή τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «η αποστροφή ρίσκου μεταξύ των επενδυτών αυξήθηκε τον Ιανουάριο, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού», διευκρινίζοντας ότι «οι αγορές παγκοσμίως έχουν έρθει αντιμέτωπες με υψηλή μεταβλητότητα από εκείνη τη στιγμή».
«Η μεταβλητότητα παραμένει υψηλή στις αγορές παγκοσμίως», διευκρίνισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «παρακολουθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία».
Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sankei νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο κ. Kuroda είχε χαρακτηρίσει τον ιό ως τη «μεγαλύτερη αβεβαιότητα» για την ιαπωνική οικονομία, τονίζοντας μάλιστα ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προχωρήσει σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν χρειαστεί.
«Εάν η επίδραση του κορωνοϊού επηρεάσει περαιτέρω την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας, η Bank of Japan θα εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτρέρω νομισματικής χαλάρωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνένετυξή του ο κ. Kuroda, τονίζοντας μάλιστα ότι «εάν χρειαστεί τα νέα βήματα θα ληφθούν χωρίς δισταγμό».

Σε χαμηλό 10μήνου η ισοτιμία γεν / δολαρίου

Εν τω μεταξύ, σήμερα 20/2, η ισοτιμία του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου υποχώρησε σε χαμηλό 10 μηνών, πέρα από το επίπεδο των 112 γεν, επεκτείνοντας τις χθεσινές απώλειες και καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, των τελευταίων δύο ετών.
Μία «βάσιμη εξήγηση (για την τωρινή πτώση του γεν) είναι οι εκτεταμένες πωλήσεις από Ιάπωνες διαχειριστές κεφαλαίων εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την υγεία της ιαπωνικής οικονομίας», σύμφωνα με αναλυτές.
Μια δεύτερη εξήγηση είναι πως η βελτίωση της διάθεσης των επενδυτών για ρίσκο στις διεθνείς αγορές επίσης έπληξε το γεν, που τείνει να ευνοείται σε δύσκολους καιρούς.
Κατά τη διαπραγμάτευσή του στην αγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος διαμορφώθηκε στα 111,93 γεν έναντι του δολαρίου, ενώ προηγουμένως είχε ξεπεράσει το όριο των 112 και διαμορφώθηκε στο χαμηλό ημέρας των 112,18 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης