Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μεγάλες θέσεις σε τράπεζες και ΔΕΗ έχει το hedge fund Helm - Βλέπει άνοδο έως 100% το 2020

tags :
Μεγάλες θέσεις σε τράπεζες και ΔΕΗ έχει το hedge fund Helm - Βλέπει άνοδο έως 100% το 2020
Οι τραπεζικές μετοχές της χώρας διαπραγματεύονται σε ένα κλάσμα της λογιστικής τους αξίας και μπορούν να αυξηθούν εύκολα κατά 50% έως 100% το 2020, ανέφερε το Helm
Την επιμονή στις ελληνικές μετοχές επιβεβαίωσε ο ο Philip Reade, ιδρυτής του hedge fund Helm Investment Partners, καθώς προβλέπει κέρδη που μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 100% το 2020.
Πέρυσι, οι ελληνικές εισηγμένες αποτελούσαν το ήμισυ περίπου του χαρτοφυλακίου του αμοιβαίου κεφαλαίου.
Τώρα, το 2020 παραμένει bullish, προβλέποντας ισχυρές αποδόσεις.
"Βλέπουμε τεράστια ανάκαμψη στην Ελλάδα", δήλωσε ο Reade στο Contararian Investor Podcast.
Οι τραπεζικές μετοχές της χώρας διαπραγματεύονται σε ένα κλάσμα της λογιστικής τους αξίας και μπορούν να αυξηθούν εύκολα κατά 50% έως 100% το 2020.
Επίσης, θετικό είναι το hedge fund και για τη ΔΕΗ, εκτιμώντας ότι τα EBITDA θα αυξηθούν σχεδόν τριπλάσιο, κυρίως χάρη στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
"Ειλικρινά, η σημερινή ηγεσία είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί υπάρχουν τόσα ανοδικά περιθώρια", δήλωσε ο Reade, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που εξελέγη τον περασμένο Ιούλιο.
"Ο νέος πρωθυπουργός... πραγματικά στηρίζει τις επιχειρήσεις", είπε.
Οι πρωτοβουλίες του Μητσοτάκη περιλαμβάνουν τη μείωση του μεγέθους του προϋπολογισμού και τη διευκόλυνση των τραπεζών να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι "πολύ λογικός, φιλικός προς την αγορά" και έχει ήδη κάνει πολλά.
Η Helm Investment Partners κατέχει μετοχές σε περισσότερες από τις τράπεζες της χώρας εκτός από τη "μεγάλη θέση" που κατέχει στη ΔΕΗ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης