Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και με απώλειες, εντοπίζονται αρκετά θετικά στοιχεία

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και με απώλειες, εντοπίζονται αρκετά θετικά στοιχεία
ΑΓΟΡΑ: Δεν τα κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, αν και το προσπάθησε δυνατά δύο φορές προς το τέλος. Ο τζίρος καλός και θα πούμε πως έγινε μεγάλο μάζεμα στις ανοδικές προσπάθειες της αγοράς. Λόγω συγκεκριμένων μετοχών κλείσαμε με απώλειες 0,41%. Η αγορά μας αιφνιδίασε θετικά και η αισιοδοξία μας είναι καλύτερη πλέον βραχυπρόθεσμα.

Εκτίμησή μας είναι πως αν αύριο δεν έχουμε κάτι συνταρακτικό από το εξωτερικό που θα μας καθηλώσει, μπορεί να δούμε μία πολύ καλή αντίδραση. Κράτησε ο Μυτιληναίος, μας εντυπωσίασε η ΕΥΔΑΠ, έδωσε η Ελλάκτωρ το σύνθημα και μας απογοήτευσε η Εθνική.

Οι διεθνείς αγορές μένουν στα υψηλά τους παρά τα τρομοκρατικά, τους ιούς και τις προειδοποιήσεις οίκων που παίζουν δυνατό ρόλο στα πράγματα, ειδικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

ΟΛΠ: Δημοσίευσε αποτελέσματα, αύξησε ταμειακά διαθέσιμα και βελτιώνει το μέρισμα. Η μετοχή στα 21,50 ευρώ με μικρή άνοδο 0,23% και όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Θα μελετήσουμε τα αποτελέσματα και θα επανέλθουμε.

JUMBO: Στο χαμηλό ημέρας βρέθηκε στις δημοπρασίες και με μεγάλο όγκο 177 χιλ. τεμάχια. Στα 17,96 ευρώ και στο -2,92%. Δε φοβόμαστε τη μετοχή. Έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλα αποθέματα δύναμης και θεωρούμε πως περαιτέρω υποχώρηση θα έδινε ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμα κέρδη.

COCA COLA: Οι απώλειες 1,78% δε βοήθησαν σήμερα την αγορά να κλείσει καλύτερα.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σκέτη απογοήτευση και μια ματιά που ρίξαμε στο γράφημα της μετοχής, αν δεν αντιδράσει και μάλιστα άμεσα, χαλάει η εικόνα άσχημα.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Καλύτερη συμπεριφορά από τις συστημικές. Επειδή ακούμε διάφορα, αύριο θα έχουμε σχετικό θέμα και θα τη συγκρίνουμε με την αντίστοιχη του Βελγίου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία τράπεζα που δίνει κάθε χρόνο μέρισμα εδώ και πολλές δεκαετίες και από την άλλη έχουμε τράπεζες που έκαψαν δισεκατομμύρια και έχουν ακόμα δρόμο. Για μέρισμα δε συζητάμε. Τι να λέμε τώρα!!

ΕΥΔΑΠ: Επιτέλους! Πήγε μέχρι τα 7,78 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 7,67 ευρώ. Ο όγκος στις 92 χιλ. τεμάχια. Ούτε μηχανάκια, ούτε μεγάλες πωλήσεις. Λέτε;

FLEXOPACK: Μας κάνει εντύπωση που οι βασικοί μέτοχοι αγόρασαν τόσες χιλιάδες μετοχές, εκατοντάδες χιλιάδες για την ακρίβεια με τιμή 5 ευρώ όταν στο ΧΑ διαπραγματεύεται στα πάνω από τα 7,50 ευρώ. Τέτοιο discount βρε παιδιά; Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η στήλη που έχει κάνει αναφορά για δημόσια πρόταση.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ακόμα δεν έχει γίνει ανακοίνωση για το ποιος πούλησε το 5,6%. Δημοσιεύματα λένε πως πουλήθηκαν από τον βασικό μέτοχο τον κ.Κυριακόπουλο. Αν ισχύουν θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει σχετική ανακοίνωση. Για να μην έχει γίνει, ή το «ξέχασε» ή πουλήθηκαν από άλλους μετόχους (2 και πάνω) οι οποίοι αθροιστικά είχαν 5,6% και άρα δε χρειάζεται ανακοίνωση. Αν είναι ένας ο πωλητής πρέπει να ανακοινωθεί. Θυμίζουμε πως με βάση το μετοχολόγιο η οικογένεια Ταβουλάρη έχει 5,6% και ο κ.Κυριακόπουλος σημαντικά μεγαλύτερο.

LAVIPHARM: Περίπου 1,7% έχει μαζέψει ο βασικός μέτοχος σε διάστημα περίπου 2 μηνών και από τα 0,18 ευρώ η μετοχή έχει πάει πάνω από τα 0,30 ευρώ. Οι τελευταίες αγορές έγιναν στα 0,29 ευρώ. Σήμερα έγινε όγκο 102 χιλ. τεμαχίων και η μετοχή έκλεισε στα 0,33 ευρώ με αποτίμηση 16,8 εκατ. ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Γράφαμε χθες: «Παιδιά δεν ανεβαίνουν έτσι οι μετοχές που δεν έχουν εμπορευσιμότητα. Όσο και να βάζετε εντολές στο limit up αν δεν δώσει κάποιος μετοχές δε θα πάει πουθενά. Τόσο καιρό και ακόμα να το καταλάβουν κάποιοι.»

Λες και μας διάβασαν και στην τελευταία δημοπρασία έγινε όγκος 10 χιλ. τεμαχίων και η μετοχή έκλεισε στα 0,0695 ευρώ με άνοδο 19,83%. Είχε να αλλάξει τιμή από 28/11/19 και ο αγοραστής ήταν πάντα στο limit up. Έμειναν σήμερα ανεκτέλεστα 29 χιλ. τεμάχια. Μπράβο στα παιδιά που βρήκαν τον τρόπο να την ανεβάζουν.

Q&R: Όλη μέρα κάτω και στο τέλος με άνοδο 6,5%. Ο όγκος στις 470 χιλ. τεμάχια περίπου!! Πάνω από 1,5% του συνόλου.

FORTHNET: Θα πρέπει να δούμε τη συμφωνία και κυρίως τι δάνεια θα διαγράψουν οι τράπεζες. Αλλά αν ισχύουν τα νούμερα που ακούγονται στην αγορά, αλλάζει ο ισολογισμός και το περιθώριο ανόδου είναι μεγάλο. Ίδωμεν…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης