Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σωματείο Union Eurobank: Στην ίδρυση ανεξάρτητου Σωματείου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην FPS

tags :
Σωματείο Union Eurobank: Στην ίδρυση ανεξάρτητου Σωματείου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην FPS
Mε την έναρξη της μακροπρόθεσμης σύμπραξης της FPS με τη doValue, οι συνθήκες στον εργασιακό στίβο αλλάζουν και δεν θα πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να μείνουμε απλοί παρατηρητές, αναφέρουν στο δελτίο τύπου της ίδρυσης
Στην ίδρυση ανεξάρτητου Σωματείου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην F.P.S. (Eurobank).
Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους,

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Κάποιες φορές δεν χρειάζονται πολλά για να επιτευχθούν τα περισσότερα και κάποιες άλλες αρκεί μόνο μια σκέψη για να κάνει τη διαφορά.
Κάπως έτσι ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Σωματείο Εργαζομένων στην FPS , μια μεγάλη ανοιχτή παρέα συναδέλφων του διπλανού γραφείου, που ένιωσαν την ανάγκη να προσφέρουν από τον προσωπικό τους χρόνο και από την όρεξη τους, για να δημιουργήσουν για πρώτη φορά ,στο χώρο της FPS, ένα Σωματείο εκτός των «παραδοσιακών» συνδικαλιστικών πλαισίων.
Όπως αναφέραμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη, με την έναρξη της μακροπρόθεσμης σύμπραξης της FPS με τη doValue, αποκαλύφθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι συνθήκες στον εργασιακό στίβο αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να μείνουμε απλοί παρατηρητές.
Η προσπάθεια αυτή που ξεκινήσαμε μια ομάδα νέων ανθρώπων ,είχε ως εφαλτήριο την αποφασιστικότητα, τη θέληση για προσφορά προς το συνάδελφο, την αγωνιστικότητα ,το πάθος για δημιουργία μακριά από πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις, αλλά κυρίως τη συνέπεια στην φιλοσοφία της ανιδιοτελούς προσφοράς. Από την πρώτη στιγμή συναντήσαμε υποστηρικτές ,φίλους-συναδέλφους και νέα μέλη.
Η παρέα μεγάλωσε και μαζί μεγάλωσε και το αρχικό της όραμα.
Η σύσταση ενός Σωματείου μέσα στις νέες διαμορφούμενες συνθήκες ήταν μονόδρομος.
Το απαιτούν οι νέες ανάγκες αλλά και οι προσδοκίες που γεννήθηκαν από το νέο επιχειρηματικό σχήμα για μια καλύτερη και πιο ουσιαστική σχέση με την καθημερινότητα του συναδέλφου.
Προσδοκούμε και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεργαστούμε με την νέα διοίκηση της εταιρείας δημιουργώντας μια δυναμική υπέρ των συναδέλφων, υπερβαίνοντας κάθε διαχωριστική γραμμή και εστιάζοντας μόνο στο συνάδελφο.
Στην πρώτη συνεδρίαση των ιδρυτικών μελών του Σωματείου μας εκλέξαμε την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που σας παρουσιάζουμε.
Είμαστε συνάδελφοι προερχόμενοι από την FPS, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, που γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τι ανάγκες, τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες στους χώρους εργασίας. Στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή ,λοιπόν, συμμετέχουν οι:
Παληγιάννης Δημοσθένης, ως Πρόεδρος
Λεονάρδου Δημήτριος, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος,
Παπαντωνίου Άννα, ως Γεν.Γραμματέας,
Μπετένιου Φωτεινή, ως Ταμίας
Μυλωνάς Νικόλαος, ως Αν. Γεν.Γραμματέας,
 
Image

Συνεργασία με το Σωματείο Union Eurobank
Σ’ αυτή τη δύσκολη αλλά γεμάτη ελπίδα νέα αρχή δεν είμαστε μόνοι μας.
Από τα πρώτα μας κιόλας βήματα έχουμε αρωγό των προσπαθειών μας το Σωματείο Εργαζομένων της Τράπεζας Eurobank , Union Eurobank.
Δεν πρόκειται για ένα ακόμα Σωματείο Εργαζομένων στην Τράπεζα Eurobank, αλλά για το μεγαλύτερο και πιο δυνατό Σωματείο στο χώρο της Τράπεζας μια υγιή συνδικαλιστική δύναμη η οποία για πάνω από 20 χρόνια έχει δώσει εξετάσεις υπογράφοντας 15 Επιχειρισιακές Συμβάσεις Εργασίας και 4 Πρακτικά Συμφωνίας με αντισυμβαλλόμενο την Διοίκηση της Eurobank πετυχαίνοντας για τους εργαζομένους σημαντικές κατακτήσεις, κάποιες από τις οποίες φρόντισε να καταλαμβάνουν και το προσωπικό των Θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Eurobank συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων FPS.
Από νωρίς το Union δούλεψε μεθοδικά για την ομαλή μετάβαση του Προσωπικού της Τράπεζας στην FPS πετυχαίνοντας μια συμφωνία, που σε αντίθεση με ότι συνέβη σε άλλη εταιρία του κλάδου, θεωρήθηκε από τον τύπο «Βελούδινη».
Η συνέντευξη του Προέδρου του Union Στάθη Χαρίτου, που προς ενημέρωσή σας παραθέτουμε, είναι ενδεικτική για το τι μπορεί να πετύχει ένα Σωματείο όταν έχει γνώση και εργάζεται για το καλό των συναδέλφων.

Παροχές για τα μέλη μας
Όταν αναφέραμε παραπάνω ότι το Σωματείο Union Eurobank είναι αρωγός σ’ αυτή την μας την προσπάθειά δεν εννοούσαμε μόνο σε θέματα που άπτονται της εμπειρίας των στελεχών του στα εργασιακά θέματα, αλλά σε μια σειρά παροχών που επεκτείνει και στα μέλη του Σωματείου μας .
Έτσι κάθε νέο μέλος του Σωματείου μας θα εξασφαλίζει και τις παρακάτω παροχές.
1 Έξοδα κυλικείου
2 Κάρτα Υγείας
3.Οδοντιατρική κάλυψη με έκπτωση

Οι στόχοι που έχουμε θέσει για το μέλλον συνοψίζονται στα παρακάτω:
1.Η δημιουργία εργαζομένων μιας ταχύτητας (παλιών και νέων) μέσω της υπογραφής Κανονισμού Εργασίας Προσωπικού που θα ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και την αμοιβή εργασίας της F.P.S.
2.Η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία θα εξασφαλίζει υλικές και θεσμικές παροχές (οικονομικές, θεσμικές, ασφαλιστικές)
3.Η εξίσωση αμοιβών και όρων εργασίας (προς τα επάνω) με τους νέους συναδέλφους που έρχονται από τον τραπεζικό χώρο της Eurobank.
4.H ένταξη του Σωματείου μας στην δύναμη της ΟΤΟΕ και αγώνας για τη δυνατότητα ισχύος της Κλαδικής Σύμβασης της ΟΤΟΕ σε όλους τους εργαζόμενους της FPS.
5.Η Συνεργασία με τους συλλόγους αντίστοιχων εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων προκειμένου να χαρτογραφηθούν τα προβλήματα στον ευρύτερο χώρο και να διαμορφωθούν κοινές πολιτικές και διεκδικήσεις.
6.Πολιτικές καταπολέμησης του εργασιακού άγχους.
7.Η ξεκάθαρη οριοθέτηση των προϋποθέσεων που οδηγούν στην εργασιακή ανέλιξη (Κανονισμός Αξιολόγησης Προσωπικού F.P.S
8.Η δημιουργία Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία [Ε.Υ.Α.Ε] ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε Eργαζόμενους, Μηχανικούς Ασφαλείας – Γιατρούς Εργασίας, Εργοδότη, μέσω ενός κατάλληλου μηχανισμού , να συνεργάζονται στο επίπεδο του χώρου εργασίας για την αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Σε αυτό το πλαίσιο και στην προσπάθεια που ξεκινάμε δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος.
Δεν χωρούν διακρίσεις για πολιτικούς λόγους, λόγους παλαιότητας, χώρου προέλευσης κτλ.
Όραμα και στόχος μας είναι ΟΛΟΙ μαζί σε ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Σωματείο που με τη δράση του, τις θέσεις του και τις προτάσεις του θα εξυπηρετήσει την πρόοδο και ευημερία των εργαζομένων και θα θέσει νέες διεκδικήσεις για το μέλλον. Ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Σωματείο που θα κινηθεί προς την πρόληψη, αλλά και της έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν μέσα στο εργασιακό μας περιβάλλον.
Ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Σωματείο όπου όλοι θα είμαστε χρήσιμοι στους εργαζόμενους αλλά και θα καταδεικνύουμε καθημερινά και τον ρόλο μας ευρύτερα στην κοινωνία.
Με ενότητα, αγωνιστικότητα και συσπείρωση προχωράμε μπροστά.
Πιστεύουμε ότι οι επιμέρους παραγωγικές μονάδες που είναι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εξασφαλιστούν και να προοδεύσουν αν η επιχείρηση που τους απασχολεί δεν ακολουθεί τον ενάρετο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας


Στήριξη από το Σωματείο Union Eurobank
Με μια ανακοίνωση (Νο 139 / 20-02-2020) το Σωματείο Union Eurobank χαιρετίζει και στηρίζει το «Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζομένων στην F.P.S.»
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν,

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Έξω από κομματικές, «συνδικαλιστικές» και προσωπικές αγκυλώσεις μία ομάδα εργαζομένων στην F.P.S. (ιδρυτικά μέλη) κατάφερε να δημιουργήσει αυτό πού για χρόνια ήταν προσδοκία του χώρου:
Ένα ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζομένων
Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Σωματείου anexartitofps.blogspot.com διαπιστώνουμε όχι μόνο την εναρκτήρια άρτια οργάνωση του νέου Σωματείου, αλλά και την ποιότητα των συναδέλφων της Διοικούσας Επιτροπής που όλοι είναι εργαζόμενοι στην αρχική F.P.S. και καταξιωμένοι στον χώρο δουλειάς τους αν και με διαφορετικές αφετηρίες προέλευσης...
Η ιδρυτική διακήρυξη του Σωματείου και το Καταστατικό που κατέθεσε δείχνουν ότι ένα κενό εκπροσώπησης των εργαζομένων στην F.P.S. καλύπτεται κατά τον πιο ιδανικό τρόπο.
Ελπίζουμε να το αγκαλιάσουν ΟΛΟΙ οι παλιοί εργαζόμενοι της F.P.S. και να εγγραφούν μαζικά στις τάξεις του, γιατί πολύ καλά γνωρίζουν ότι:

Εν τη ενώσει η ισχύς
Οι εργαζόμενοι της F.P.S. προέλευσης Eurobank
Οι συνάδελφοι αυτοί και ειδικά τα μέλη του Union Eurobank γνωρίζουν ότι ως
Σωματείο κάναμε το καλύτερο δυνατόν στις δοσμένες συνθήκες για την ομαλή και συμφέρουσα ένταξη τους στην F.P.S. από την στιγμή που το αντικείμενο εργασίας τους καταργήθηκε στην Τράπεζα.
Σύντομα θα δώσουμε στην δημοσιότητα ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ / ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ του Union προς την Διοίκηση της Eurobank, αλλά και τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, όπου φαίνονται ανάγλυφα, όχι μόνο οι προσπάθειες και οι δυσκολίες των διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα και την F.P.S., αλλά και το ποιος τελικά συνέβαλε στην θετική έκβαση της μεγαλύτερης μετακίνησης Προσωπικού της Eurobank με βάση μία συμφωνία που ο Τύπος αποκάλεσε «βελούδινη»...
Σήμερα καλούμε δημόσια όλους αυτούς τους εργαζομένους προέλευσης
Eurobank, αλλά κυρίως τα μέλη μας να εγγραφούν μαζικά στο
νεοσύστατο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ F.P.S.».
Με την ολοκλήρωση των εκατέρωθεν εγγραφών (παλιών και νέων εργαζομένων στην F.P.S. ανεξάρτητα από την θέση ευθύνης και χώρο προέλευσης) τα μέλη του νέου σωματείου με τις δικές τους εσωτερικές και δημοκρατικές διαδικασίες θα οδηγηθούν σε εκλογές για την ανάδειξη της 1ης αιρετής Διοίκησης τους που θα αποτελείται από εννέα (9) μέλη.
Σε αυτή την Διοίκηση πρέπει να εκφράζονται όλες οι τάσεις και όλοι οι εργαζόμενοι της ενιαίας F.P.S.
Συμπληρώστε και στείλτε ΤΩΡΑ την αίτηση εγγραφής σας στο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ (συμβολική μηνιαία συνδρομή από 3 € μόνο), για να προχωρήσετε όλοι μαζί στην εκπλήρωση των καταστατικών στόχων του νέου Σωματείου.

Δέσμευση
Εμείς ως Union Eurobank αποδείξαμε ότι ενδιαφερόμαστε ενεργά για το σύνολο των εργαζομένων που άλλαξε η σύμβαση εργασίας τους σε F.P.S. και δεσμευόμαστε δημόσια ότι θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε σε αγαστή συνεργασία και συμπόρευση με το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ F.P.S.
Προτεραιότητα για μας οι στόχοι που στα 20 χρόνια της διαδρομής μας στην
Eurobank έχουμε οριοθετήσει και μέχρι σήμερα απολύτως πετύχει, δηλαδή:
Καμία απόλυση εργαζομένων
Καμία απώλεια κεκτημένων
Καμία εξάρτιση από κομματικά, κυβερνητικά ή και εργοδοτικά συμφέροντα

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης