Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκδήλωση στήριξης στον Julian Assange από το ΜέΡΑ25 στις 24 Φεβρουαρίου

tags :
Εκδήλωση στήριξης στον Julian Assange από το ΜέΡΑ25 στις 24 Φεβρουαρίου
H συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα γίνει παράλληλα με την πορεία διαμαρτυρίας στο Λονδίνο
To ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε ότι τo DiEM25 απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε εκδήλωση συμπαράστασης στον ιδρυτή των Wikileaks Julian Assange, ενόψει της έναρξης της δίκης του, στις 24 Φεβρουαρίου, στο Λονδίνο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ θα υπάρξει προσυγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα θα γίνει παράλληλα με την πορεία διαμαρτυρίας (από την πρεσβεία της Αυστραλίας μέχρι την πλατεία του Κοινοβουλίου) που οργανώνει στο Λονδίνο στις 22/2/2020, η Καμπάνια για την μη έκδοση του Julian Assange.
Και οι δύο εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης υπέρ του Assange Ασάνζ που, εκτός από την πορεία της 22/2/2020, περιλαμβάνουν επίσης, (μία ακόμα) διαδήλωση στις 24/2/2020 μπροστά στις φυλακές Μπέλμαρς όπου κρατείται, με συμμετοχή διαδηλωτών από Παρίσι και Βρυξέλλες
Στην δίκη του Julian Assange το βρετανικό δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα δεχτεί ή θα απορρίψει το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση του ιδρυτή των Wikileaks στις ΗΠΑ, για να δικαστεί εκεί με την κατηγορία της «κατασκοπείας».
Αν αποφασιστεί η έκδοση του Assange στις ΗΠΑ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «αυτό θα αποτελέσει το τελειωτικό στάδιο για την ουσιαστική εξόντωσή του.
Ήδη, από δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων προκύπτει το σαφές συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να έχει μια δίκαιη δίκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης