Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο Τουρισμός και το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης στο επίκεντρο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Ο Τουρισμός και το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης στο επίκεντρο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Προκλήσεις, βελτίωση ανταγωνιστικότητας, ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των ανθρώπων που παράγουν τουριστικό προϊόν, αλλά και η επανατοποθέτηση του ελληνικού τουριστικού brand, οι κυριότεροι άξονες συζήτησης του τετραήμερου Φόρουμ
To 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με κεντρικό θέμα «Δράση με Όραμα» που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, θα αφιερώσει πολύ χρόνο στις συζητήσεις για τον Τουρισμό, ως βασικό μοχλό εθνικής αναπτυξιακής προοπτικής.
Προκλήσεις, βελτίωση ανταγωνιστικότητας, ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των ανθρώπων που παράγουν τουριστικό προϊόν, αλλά και η επανατοποθέτηση του ελληνικού τουριστικού "brand", θα αποτελέσουν τους κυριότερους άξονες συζήτησης κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Φόρουμ.
Με την παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, αλλά και σημαντικούς εκπροσώπους του εγχώριου τουριστικού "χάρτη", οι συζητήσεις θα εστιάσουν στους στόχους για το 2020, προκειμένου ο τουρισμός να παίξει καταλυτικό ρόλο στους δείκτες του ΑΕΠ.
Στην κατεύθυνση αυτή, σε κοινό πάνελ θα βρεθούν η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της αλυσίδας "Mitsis Hotels" Χριστίνα Μήτση, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Hotel Brain Πάνος Παλαιολόγος και ο διευθύνων σύμβουλος της Lampsa Αναστάσιος Χωμενίδης.
Πώς όμως η Ελλάδα θα αποκτήσει ανταγωνιστικότερο πλεονέκτημα στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι;
Και ποιες καινοτόμες δράσεις θα αναπτύξει στο δρόμο προς μια πιο βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη;
Το στοίχημα της επόμενης ημέρας, θα συζητήσουν αναλυτικά η διευθύντρια Αειφορίας Sani-Ikos Ελένη Ανδρεάδη, η Team Leader του Sustainable Top 100 Martina Catte, ο πρόεδρος του βρετανικού κινήματος Slow Food Shane Holland, ο CEO της φιλανθρωπικής οργάνωσης για το Βιώσιμο Τουρισμό – Travel Foundation Jeremy Sampson και ο διευθυντής της HVS Παύλος Παπαδημητρίου.
Έμφαση θα δοθεί στην ψηφιοποίηση των τουριστικών υπηρεσιών και στην υιοθέτηση τεχνολογιών καινοτομίας, με εκπροσώπους εταιρειών – κολοσσών να αναλύουν το μέλλον του e-tourism και των απαιτήσεων των καταναλωτών που διαρκώς μεταβάλλονται.
Έμφαση επίσης θα δοθεί στο πως οι ψηφιακές δεξιότητες και οι νέες τεχνολογίες βοηθούν την ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα με τοποθετήσεις από την Μαρία Φουντά, Γενική Διευθύντρια Marketing της Google για την Ελλάδα, Ρουμανία, Ουκρανία και Στρατηγικής για Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, Άσπα Παλυμέρη, Γενική Διευθύντρια της Mastercard για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα,  Joe Fuster, Αντιπρόεδρο Marketing της Oracle και Θανάση Λιακόπουλο, Senior Consultant της Hewlett Packard Enterprise.

Το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις και εκδηλώσεις που θα αναπτυχθούν σε πέντε θεματικούς πυλώνες, στους οποίους εντάσσονται επιμέρους ενότητες με εξειδικευμένες συζητήσεις:
●    Γεωπολιτική και Αλλαγές στην Ισορροπία Δυνάμεων - Εξελίξεις στη Ν.Α. Μεσόγειο
●    Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προτεραιότητες της νέας Επιτροπής
●    Τεχνολογικές Εξελίξεις και Μελλοντικές Τάσεις
●    Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης και Παγκόσμιες Προκλήσεις
●    Ελλάδα: Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις, Ανάπτυξη και Επενδύσεις
Περισσότεροι από 500 ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους πολιτικές προσωπικότητες, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, και επιστήμονες διεθνούς φήμης από 35 χώρες, επί τέσσερις ημέρες θα μοιραστούν και θα ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις, καινοτόμες ιδέες, και το όραμά τους για το μέλλον και τις εξελίξεις σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, σε 80 θεματικές ενότητες.
To Ίδρυμα Ωνάση από φέτος αποτελεί στρατηγικό σύμβουλο προγράμματος και εγκαινιάζεται συνεργασία με το Φόρουμ, στο πρόγραμμα φιλοξενίας φοιτητών Delphi Fellowship Program by Onassis Foundation.
Το Φόρουμ πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών και με την συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).
Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα, τα ονόματα των ομιλητών, καθώς και πληροφορίες για συμμετοχή, στην ιστοσελίδα http://www.delphiforum.gr/

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης