Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ισπανική Renfe θα κατασκευάσει την πρώτη υπερταχεία σιδηροδρομική γραμμή στο Τέξας

Η ισπανική Renfe θα κατασκευάσει την πρώτη υπερταχεία σιδηροδρομική γραμμή στο Τέξας
Η ισπανική Renfe ανακοίνωσε τη συμφωνία, ύψους 6 δισεκ. δολαρίων, με την αμερικανική Texas Central Partners για την κατασκευή της πρώτης στις ΗΠΑ σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας
Η ισπανική σιδηροδρομική εταιρεία Renfe ανακοίνωσε σήμερα 20/2, ότι κατέληξε σε συμφωνία, ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την αμερικανική, ιδιωτική εταιρεία Texas Central Partners για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, της πρώτης στις ΗΠΑ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας, στο οποίο υπάγεται η Renfe, διευκρινίζεται ότι η σύμβαση για να βοηθήσει την Texas Central να κατασκευάσει και να διαχειριστεί αυτή τη γραμμή που θα συνδέει το Χιούστον με το Ντάλας έχει ισχύ μέχρι το 2042.
Η ιταλική εταιρεία Salini Impregilo θα αναλάβει να κατασκευάσει τη γραμμή, μήκους 386 χιλιομέτρων, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το 2026.
Η Renfe εκτιμά ότι θα αποκομίσει 311 εκατομμύρια δολάρια ως σύμβουλος και επιβλέπουσα το σχέδιο κατά τη φάση της κατασκευής και άλλα 5,6 δισεκ. από το 2026 μέχρι το 2042, όταν θα λειτουργεί και θα συντηρεί τη γραμμή.
Το τρένο που θα συνδέει τις δύο πόλεις, με έναν ενδιάμεσο σταθμό στην Μπρέιζος Βάλεϊ, θα καλύπτει την απόσταση σε λιγότερο από 90 λεπτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης