Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές στο Ιράν: Στις κάλπες 58 εκατ. αλλά αναμένεται μεγάλη αποχή – Ευνοημένοι οι συντηρητικοί

tags :
Εκλογές στο Ιράν: Στις κάλπες 58 εκατ. αλλά αναμένεται μεγάλη αποχή – Ευνοημένοι οι συντηρητικοί
Θρησκετικό καθήκον η ψήφος που εγγυάται τα εθνικά συμφέροντα του Ιράν είπε ο Ali Khamenei
Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα Παρασκευή 21/1 περίπου 58 εκατομμύρια Ιρανοί προκειμένου να εκλέξουν τους 290 βουλευτές του ιρανικού κοινοβουλίου.
Ωστόσο, όλες οι εκτιμήσεις συνηγορούν στο ότι η συμμετοχή θα είναι αρκετά μειωμένη καθώς επικρατεί μεγάλη απογοήτευση στα πιο δυναμικά τμήματα της κοινωνίας σχετικά με την επόμενη ημέρα της χώρας.
Πρώτος πάντως ψήφισε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, ο Ayatollah Ali Khamenei, ο οποίος υποστήριξε πως «η ψήφος είναι θρησκευτικό καθήκον που εγγυάται και τα εθνικά συμφέροντα του Ιράν».
«Προτρέπω τους Ιρανούς να ψηφίσουν νωρίς» είπε ο Ali Khamenei.
Πάντως, η εκτίμηση είναι ότι η αποχή θα είναι μεγάλη, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από την προεκλογική περίοδο, όπου το ενδιαφέρον ήταν σχεδόν ανύπαρκτο.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, «από τους 16.000 που έβαλαν υποψηφιότητα, απορρίφθηκαν αρχικά οι 9.000, ενώ οι υπόλοιποι 7.000 είναι οι περισσότεροι άγνωστοι στους ψηφοφόρους, και κάνουν ελάχιστα για να γίνουν γνωστοί».
Οι περισσότεροι Ιρανοί δηλώνουν απογοητευμένοι, τη στιγμή που βλέπουν την οικονομία να έχει γονατίσει και να μην μπορούν να αγοράσουν πράγματα της καθημερινότητας, όπως π.χ. κρέας και τη διεθνή απομόνωση της χώρας να παραμένει.
Αποτέλεσμα αυτής της απογοήτευσης είναι οι συντηρητικές δυνάμεις να βγουν ωφελημένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης