Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haftar: Εκεχειρία στη Λιβύη μόνο εάν αποχωρήσουν οι Τούρκοι και Σύροι μισθοφόροι

tags :
Haftar: Εκεχειρία στη Λιβύη μόνο εάν αποχωρήσουν οι Τούρκοι και Σύροι μισθοφόροι
Να σταματήσει η Άγκυρα να προμηθεύει με όπλα τον Sarraj είπε ο Λίβυος στρατάρχης
Τη θέση ότι είναι έτοιμος για μια εκεχειρία στη Λιβύη υπό την προϋπόθεση ότι θα αποχωρήσουν οι Τούρκοι και Σύροι μισθοφόροι και ότι θα σταματήσει η Άγκυρα να προμηθεύει με όπλα τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Fayez al Sarraj διατύπωσε ο Λίβυος στρατάρχης, Halifa Khaftar.
«Μια κατάπαυση πυρός θα ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς προϋποθέσεων, όπως να αποχωρήσουν οι Σύροι και Τούρκοι μισθοφόροι, να σταματήσει η Άγκυρα να προμηθεύει με όπλα την Τρίπολη και να διαλυθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Haftar.
Παράλληλα ο Haftar κατηγόρησε τον Sarraj ότι αναστέλλει τη συμμετοχή του στις συνομιλίες της Γενεύης με εντολή της Τουρκίας και του Κατάρ.
«Ο Sarraj λαμβάνει εντολές από την Άγκυρα και τη Ντόχα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό.
Αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αποχωρήσει η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης από τις συνομιλίες της Γενεύης» υποστήριξε ο Haftar, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση Sarraj ότι εξαρτάται από τρομοκρατικές ομάδες στη Λιβύη, καθώς και στην Τουρκία και το Κατάρ.
«Η Άγκυρα και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης χρησιμοποίησαν την προσωρινή εκεχειρία για να αναπτύξουν νέα στρατεύματα και μισθοφόρους από τη Συρία» υποστήριξε ο Haftar, οι δυνάμεις του οποίου εξακολουθούν να σφυροκοπούν τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Τρίπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης