Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης για Novartis: Σε όλο τον κόσμο βλέπουν σκάνδαλο, στην Ελλάδα σκευωρία

Χαρίτσης για Novartis: Σε όλο τον κόσμο βλέπουν σκάνδαλο, στην Ελλάδα σκευωρία
Δεν πρέπει η υπόθεση της Novartis να αντιμετωπίζεται με μικροκομματικές σκοπιμότητες
Σε όλο τον κόσμο βλέπουν σκάνδαλο και μόνο στην Ελλάδα κάποια πολιτικά και μιντιακά συμφέροντα επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως σκευωρία υποστήριξε αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Χαρίτσης είπε πως η  υπόθεση «δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με μικροκομματικές σκοπιμότητες».
«Υπάρχει απόλυτη έλλειψη σεβασμού στο έργο της Δικαιοσύνης, που διερευνά το σκάνδαλο.
Δεν θα περάσει η προσπάθεια κουκουλώματος και εκφοβισμού των μαρτύρων.
Όλα πρέπει να έρθουν στο φως, ο λαός δικαιούται να ξέρει ότι χάσαμε δισεκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ερωτηθείς αν η προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι προς την κατεύθυνση του προοδευτικού χώρου ή προς την οικολογία ο κ.Χαρίτσης συνέστησε υπομονή.
«Αυτό που έχει σημασία, είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το ισχυρό brand, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, θα δείτε πολιτικές και με οικολογική διάθεση και αλλά και προοδευτικές που είναι απαραίτητες, αναγκαίες και εφικτές πλέον στη χώρα μας» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης.
Σε ερώτηση για το κατά πόσο συνέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης, η οποία πληρώνει το 51% των φόρων, ο κ.Χαρίτσης είπε ότι «προσπαθήσαμε εν μέσω μεγάλων δυσκολιών και μέσα στο μνημόνιο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
«Να έχουμε υπόψη μας κι άλλα νούμερα, που τα προηγούμενα χρόνια δεν ειπώθηκαν.
Η μεσαία τάξη επιβαρύνθηκε από τα πρώτα χρόνια της κρίσης.
Το 83% των φόρων επιβλήθηκε το διάστημα 2010-’14.
Μόνο το 17% επιβλήθηκε τα επόμενα 5 χρόνια.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε επιβάρυνση και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν το κρύψαμε αυτό από τον ελληνικό λαό» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ    εκπροσωπεί τις λαϊκές τάξεις και τους μικρομεσαίους.
Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας και ερωτηθείς γιατί απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, ώστε να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε είπε ότι «δεν απορρίπτουμε καμία πρόταση».
«Το ζήτημα της πρώτη κατοικίας είναι τεράστιο και κομβικό για την ελληνική κοινωνία.
Χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο.
Είμαστε σε επικοινωνία με φορείς που ασχολούνται χρόνια με το θέμα κι έχουν συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες μελετάμε.
Δεν χωράνε κομματικοί ανταγωνισμοί σε αυτό το θέμα.
Θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε ένα ευρύ μέτωπο» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου μετά τις 30 Απριλίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης