Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Άνοιγμα στις αγορές της δυτικής Ευρώπης κάνει η Χαλκιδική

tags :
Άνοιγμα στις αγορές της δυτικής Ευρώπης κάνει η Χαλκιδική
της Εύας Οικονομάκη
Νέα δρομολόγια που θα απογειώσουν τις τουριστικές αφίξεις στη βόρεια Ελλάδα, και κυρίως στη Χαλκιδική, δημοφιλή τουριστικό προορισμών των Ευρωπαίων ταξιδιωτών, την ερχόμενη σεζόν προσθέτουν η μία μετά την άλλη οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.
«Οι νέες πτήσεις με προορισμό τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στη διείσδυση της Χαλκιδικής στις αγορές της δυτικής Ευρώπης, με αιχμή τη Γαλλία και τη Γερμανία», επισημαίνει στο Tourism Today ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, τονίζοντας ότι η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία» από τη Fraport προσελκύει τους ισχυρούς παίκτες των αερομεταφορών.

Νέες πτήσεις
Για πρώτη φορά η Air France θα συνδέει απευθείας το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με το Παρίσι, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση Γάλλων τουριστών, ενώ νέο δρομολόγιο από τη βορειοελλαδίτικη πόλη προς τη γαλλική Μπορντό ξεκινά την άνοιξη και η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair.
Στην ίδια κατεύθυνση, η απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Μόναχο από τη Lufthansa έρχεται να ενισχύσει έτι περαιτέρω τις τουριστικές αφίξεις από τη Γερμανία, αφού το συγκεκριμένο δρομολόγιο προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα πτήση από και προς τη Φρανκφούρτη.
Νέες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με προορισμό τις Βρυξέλλες προσθέτει και η Transavia, η οποία μέχρι σήμερα συνέδεε απευθείας τη βόρεια Ελλάδα με το Άμστερνταμ, ενώ στην ενίσχυση της συνδεσιμότητα της Θεσσαλονίκης με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις αναμένεται να συμβάλουν και οι τα δύο νέα δρομολόγια της Aegean από και προς τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Θετικά μηνύματα
Την ίδια στιγμή, θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την καλοκαιρινή σεζόν του 2020 για την Ελλάδα, με τις προκρατήσεις από τις βασικές πηγές εισερχόμενου τουρισμού, τη γερμανική, τη γαλλική και τη βρετανική, να έχουν αποκτήσει σταθερή ροή. Υποτονικά κινείται μέχρι στιγμής η ρωσική αγορά, ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για το ερχόμενο καλοκαίρι και από την αγορά του Ισραήλ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης