Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νomura: Ισχυρή επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία λόγω… κορωνοϊού

tags :
Νomura: Ισχυρή επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία λόγω… κορωνοϊού
«Πιστεύουμε ότι οι αγορές μπορεί να υποτιμούν το εύρος και τη σημασία αυτής της επιβράδυνσης» επισημαίνουν οι αναλυτές του ιαπωνικού χρηματοοικονομικού κολοσσού
Για όσους παρακολουθούν τους δείκτες της κινεζικής οικονομίας σε καθημερινό επίπεδο πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει αρχίσει να επιβραδύνει τον βηματισμό της.
Μάλιστα, το ΑΕΠ της «χώρας του δράκου» αναμένεται να καταγράψει μείωση για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία.
Ωστόσο, για όσους τώρα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τι γίνεται, σας έχουμε άσχημα νέα.

Πριν από την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για την κινεζική οικονομία, που θα απεικονίζουν την περίοδο από το ξέσπασμα του φονικού κορωνοϊού μέχρι σήμερα, ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Nomura για την Κίνα, Ting Lu, σημείωσε τα εξής: «Ο δείκτης PMI των αναδυόμενων βιομηχανιών της Κίνας, που μετρά τη δυναμική των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και σχετίζεται με τον επίσημο δείκτη PMI για τον βιομηχανικό κλάδο, έπεσε στις 29,9 μονάδες, από 50,1 τον προηγούμενο Ιανουάριο (2019). Αυτό είναι αρνητικό ρεκόρ από τον Ιανουάριο του 2014».
Παράλληλα, ο Charlie McElligott, επίσης της Nomura, γράφει: «Αυτή η κατάσταση αποτελεί μια ωμή απεικόνιση των καταστροφικών επιπτώσεων που έχει ο κορωνοϊός στην κινεζική οικονομία».

Πιο συγκεκριμένα, ο Charlie McElligott επισημαίνει: «Ακόμα και αν ενσωματώναμε στις εκτιμήσεις μας τη χρονική περίοδο, με την προσδοκία ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια επιχειρηματική ανάταση, εκτιμάμε ότι ο δείκτης PMI για τη βιομηχανία θα πέσει και άλλο τον Φεβρουάριο».
«Πιστεύουμε ότι οι αγορές μπορεί να υποτιμούν το εύρος και τη σημασία αυτής της επιβράδυνσης.
Εξαιτίας της χειρότερης του αναμενομένου επιβράδυνσης, έχουμε αναθεωρήσει επί τα χείρω και τις προβλέψεις μας για το Α’ τρίμηνο.
Περιμένουμε ανάπτυξη γύρω στο 0,3% και το Πεκίνο να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική του τους επόμενους μήνες» αναφέρει ο Ting Lu.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης